Ny dramatisk udvikling i Europas asylkrise: Ungarn nægter at tage imod asylansøgere, og EU’s Dublin-konvention smuldrer

Tusindvis af asylansøgere prøver nu at trænge ind i europa ved den østvendte grænse (skærmprint You Tube / Al Jazeera)

Europa er kastet ud i en uoverskuelig krise på grund af de mange asylansøgere som kommer fra Afrika og Mellemøsten. De sydeuropæiske lande, især Italien, er ved at segne under byrden. Lande som Frankrig og Østrig lukker grænserne, for at forhindre at de rejser videre fra Italien. en del spipper igennem og skaber kaos i europa som for eksempel i den franske havneby Calais, hvor tusinder prøver illegalt at komme til England.

 

Men også andre land som Ungarn er under stort pres. For tre år siden kom omkring 2000 asylansøgere til Ungarn. I år er tallet oppe på 60.000.

 

I går meddelte regeringen i Ungarn, at nu er båden fuld. Man kan ikke tage imod flere. Landet vil ikke længere respektere Dublin-konventionen. Det er den aftale mellem EU-landene, som siger, at alle asylansøgere skal have deres sag behandlet i det land, de først kommer til. Hvis de rejser videre til et andet europæisk land har dette land ret til at sende dem tilbage.

 

For nylig besluttede regeringen i Ungarn, at den ville bygge et fire meter højt hegn langt den 175 km lange grænse, der er EU’s ydre grænse mod Serbien. Det skulle holde asylansøgerne ude af landet.

 

Nu tager man så det næste store skridt.

 

Mange asylansøgerne rejser videre fra Ungarn til et andet EU-land, som så har ret til at returnere dem til Ungarn. Men nu har regeringen i landet altså meddelt, at den IKKE vil tage imod dem, der bliver sendt retur. De har trukket sig ud af Dublin-konventionen.

 

Nye asyltal fra Eurostat

“Om korthuset vælter nu, eller af en anden grund om 6 måneder, betyder ikke så meget, det vælter. Om det bliver i tide set fra Europas synsvinkel, er umuligt at sige. Skriften har stået på væggen længe”, skriver Steen Raaschou på snaphanen.dk.

 

Han henviser til Eurostats asyltal, der peger imod en million asylsøgende til EU i år, antyder et snarligt sammenbrud i enigheden, fordi tilstrømningen fortsætter med at vokse så eksplosivt.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…