Kupvine til fjordrejer, asparges og grillmad

Foråret og forsommeren er højdepunktet i dansk gastronomi. I de lavvandede havområder vrimler det med fjordrejer, og i de højt anlagte langbede på sandede marker pibler hvide danske asparges op i sollyset, mens familien Danmark – høj og lav – gør udstyret parat til de kommende måneders spas omkring grillen.

 

Alt dette, som varsler positivt for de kommende måneder, har vore aktive vinhandlere skarpt øje for, og rundt om venter en masse kvalitetsvin til kuppriser at blive revet ned fra hylderne. Det er bare om at komme i gang.

 

Hvidvin

 

Vini Tormaresca, 2014 Chardonnay, Puglia IGT, Apulien, Italien – Normalpris 109 kr. – Tilbudspris 89 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Tormaresca er fællessnavnet for 2 vinslotte – Bocca di Lupo og Minervino Murge –, som Antinori-dynastiet købte på støvlehælen i Syditalien i 1958. De er gennem årene udviklet til mønsterbrug, og den aktuelle Chardonnay er en cremet, frugtig vin, der ikke fås meget bedre.

 

Importør: Vinens Verden, Odense S. www.wine.dk

 

Sileni Estates, 2014 Sauvignon Blanc, Hawke’s Bay, Marlborough, New Zealand – Normalpris 99,95 kr. – Tilbudspris 79,75 kr. ved køb af 6 flasker.

 

De new zealandske vinbønder er skrappe til at god vin. Det er denne, som er fremstillet på Sauvignon Blanc druer et godt eksempel på. Ud ad glasset står en intens duft af tropefrugt og af stikkelsbær, og i munden sluttes af i en lang blød eftersmag. Den er som skabt til fjordrejer.

 

Importør: Erik Sørensen Vin, Kokkedal. www.eriksorensenvin.dk

 

Læs også
Supervine fra Sierra Nevada 

Middelvlei Winery, 2014 Hagelsberg, Stellenbosch, Western Cape, Sydafrika – Normalpris 99,95 kr. – Tilbudspris: 150 kr. for 3 flasker hos SuperBest/Meny.

 

Denne elegante vin er fremstillet på Chardonnay drue. Bouquet’en byder på tropiske frugter som f. eks. papaya, fersken og abrikoser, mens smagen er frisk og frugtrig. Det er et herligt glas at starte en forårssammenkomst med.

 

Importør: GobiVin, Hvidovre. www.gobivin.dk

 

Rosévin

 

Château de Brégancon, 2014 La Réserve Cru Classé, Côtes de Provence AOP, Var, Frankrig – Normalpris 195,95 kr. – Tilbudspris 109,95 ved køb af 12 flasker.

 

Læs også
Sommerens sidste vine

Vinen er sammensat af Provences tre hoveddruetyper: Cinsault, Grenache og Syrah med en alder op til 80 år. Det forklarer en bemærkelsesværdig koncentration og aroma. Smagen er tør, men alligevel rund og munder ud i en lang finish. En fornem velkomstdrink at servere, og som vil understrege dit ry som vinkender.

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal. www.philipsonwine.com

 

Château de Galoupet, 2013 Le Galoupet, Coteaux Varois APCV, Provence, Frankrig – Normalpris 99,50 kr. – Tilbudspris 79,50 ved køb af 6 flasker.

 

Ligesom flertallet af områdets roséer er denne også fremstillet på Grenache, Syrah og Cinsault.  Farven er laks, og i næsen bydes på abrikos, stikkelsbær og hindbær. Kan anbefales til mild gedeost eller som aperitifvin.

 

Importør: La Maison Sevino, Havreholm. På tlf 4970 4936 oplyses nærmeste forhandler.

 

Rødvin

Læs også
Den indre fjende skaber topvine

 

Tenuta di Ghizzano, 2012 Il Ghizzano, Costa Toscana IGP, Peccioli, Italien – Normalpris 149,95 – Tilbudspris 109,95 kr.

 

Vinhuset og dets kvindelige ejer Ginevra Veneroso Peschiolini er en af Toscanas nye stjerner, og den aktuelle vin er husets prisbillige rødvin. Den er fremstillet på 80 % Sangiovese og 20 % Merlot, som begge er dyrket biodynamisk på marker, som ligger mellem Pisa og Firenze. Vinen er blød og afbalanceret og er perfekt til grillbøffer, når vejret ellers arter sig.

 

Importør: Theis Vine, Skovlunde. www.theis-vine.dk

 

Bodegas San Alejandro, 2012 Las Rocas, Calatayud DO, Spanien – Normalpris 129,95 kr. – Tilbudspris 69 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Vinen kommer fra et cooperativ, der råder over 1100 hektarer, som ejes af 350 andelshavere. 100 pct. Garnacha drue giver aroma af kirsebær, hindbær, peber og lakrids. I munden opleves en lang frugtiøs eftersmag. Prøv den til grillede lammekoteletter med en blandet salat med hvidløgsdressing.

Læs også
Spændende vine på menuen

 

Importør: Andrup Vin, Esbjerg. www.andrupvin.dk

 

Bodega San Gregorio, 2012 Armantes, Calatayud DO, Spanien – Normalpris 129 kr. – Tilbudspris 75 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Også her er der tale om en vin fra et kooperativ, men flaskeindholdet består af 70 % Garnacha, 28 % Tempranillo og 8 % Shiraz særligt sorterede druer. I 2011-udgaven havde kældermesteren yderligere tilsat en smule Merlot for at gøre vinen blødere. Det har naturen selv klare i 2012. På en kølig forårsaften passer den fortrinligt til en sammenkogt oksekødsret.

 

Importør: D’Wine, Aalborg. www.d-wine.dk

 

Hacienda Y Viñedos Marqués del Atrio, 2008 Reserva, Rioja DO, Spanien – Normalpris 119,75 – Tilbudspris 200 kr. for 2 flasker.

Læs også
Så er grillvinen parat

 

Vinen, der er sammensat af 85 Tempranillo og 15 % Garnacha, har som Reserva tre år på fad og 1 års flaskelagring. Det er en kraftig sag uden noget egentligt Rioja-præg med udpræget vanilje, men den er behagelig rund og blød i munden, hvor den efterlader en meget lang eftersmag.

 

Importør: Skjold Burne, Brøndby. www.skjold-burne.dk

 

Château Goubau, 2010 ”La Source”, Castillon, Côtes de Bordeaux, Frankrig – Normalpris 109 kr. – Tilbudspris 79,95 kr. ved køb af 12 flasker.

 

Vinen, som er fremstillet på 95 % Merlot og 5 % Cabernet Franc, er fra den fantastisk gode årgang 2010, hvor man skulle være en meget dårlig vinmager for ikke at få et topresultatet, som man har i denne flaske. Det er en Bordeaux, som bør falde i alles smag, for den har simpelthen det hele.

 

Importør: Jysk Vin – det gode glas, Randers. www.jyskvin.dk

 

Vini C.V.B.C & C, 2013 Magnifico Rosso Fuoco, Puglia IGT, Fossalta di Piave, Apulien, Italien – Normalpris 99,95 kr. – Tilbudspris 59 kr. i SuperBrugsen.

 

Vinen er fremstillet på den populære syditalienske Primitivo drue, der i disse år går sin sejrsgang blandt forbrugerne. Den har rosinagtig sødme og holder sig ikke tilbage, hvad angår alkoholprocent. Den perfekte vin til grillmaden.

 

Importør: Coop, Albertslund. www.coop.sk

 

Cantina Colli Euganei, 2014 Rosso, Veneto DOC, Italien – Normalpris 89 kr. – Tilbudspris 59 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Her har vi en ægte pastavin, som er sat sammen med kærlighed på et af de mange kooperativer, som ligger i Norditalien. Hvilke druer, vinen er lavet på, fortaber sig i tågerne, men den smager rigtig godt, og bryder man sig ikke om spaghetti eller lignende, så kan den sagtens drikkes til hjemmegjorte frikadeller eller hakkedrenge.

 

Importør: Propperiet, Brædstrup. www.propperiet.dk

 

Mount Rozier Winery, 2012 Petite Rozier, Stellenbosch, Sydafrika – Normalpris 75 kr. – Tilbudspris 65 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Tilbage i 1890’erne havde Annie Rozier etableret sig med en blomsterforretning. Nogle af blomsterne plukkede hun i egnen af Stellenbosch og fandt ud af, at her kunne man dyrke vin. Og som sagt, så gjort, og i 1900 gik hun i gang. Hendes efterfølgere laver fortsat fremragende vine, herunder den aktuelle, som er skruet af Shiraz og Cabernet Sauvignon druer.

 

Importør: Vinslottet, Greve. www.vinslottet.nu

 

Angelo Rocco & Figli, 2013 Amornero, Salento IGT, Agrate Brianza, Apulien, Italien – Kampagnepris 64,95 kr. hos udvalgte SuperBest og Spar butikker.

 

Overmodne druer af typerne Negro Amaro og Primitivo gør denne vin til en ekstraordinær oplevelse. Fløjlsbløde tanniner blander sig med fuldmoden frugt, så det er en fryd. Den er eminent til lasagne eller barbeque.

 

Importør: Amka, Randers. www.amka.dk

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…