Kampen mod terror og fanatisme kan vindes

Så har fanatiske islamister igen slået til med terrorangreb mod sagesløse mennesker i Paris. Endnu et vanvittigt og morderisk angreb mod friheden og trygheden i den vestlige verden. Det er ubegribeligt, at ekstrem religiøs fanatisme kan drive mennesker til den slags ugerninger.

 

Det er helt afgørende, at alle gode kræfter samles om at fordømme og nedkæmpe dette uvæsen overalt, hvor det findes og opdyrkes. Herunder er det vigtigt, at vi allierer os med de mange moderate og moderne tænkende muslimer, der også ser med forfærdelse og afsky på disse anslag mod frihed og demokrati. Dette er ikke en krig mellem religioner. Dette er en krig mellem formørket fanatisme og frihed.

 

Samtidig må vi forholde os til, at der hersker en stående terrortrussel mod hele den vestlige verden, herunder mod det danske samfund. Effektive efterretningstjenester og et effektivt politisamarbejde på tværs af grænserne er spydspids i kampen mod terror og opdagelse af terrorplaner i tide. Det samme er de danske militære styrker, der deltager i kampen mod Islamisk Stat i Mellemøsten.

 

Men vi har alle en pligt til at bidrage moralsk i kampen mod terror og middelalderlig fanatisme. Herunder bør vi straks gå i rette med alle, der ansporer og opildner til had og fanatisme samt prædiker om kalifatets “lyksaligheder”. Kampen mod terror og fanatisme fortsætter. Og den kamp skal vi vinde!

 

 Kristian Pihl Lorentzen, MF, Medlem af Forsvarsudvalget og Retsudvalget for Venstre

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…