Frankrig er blevet voldsomt islamiseret i løbet af 2014

Ifølge et fortroligt fransk dokument lækket til avisen Le Figaro, vinder en form for muslimsk ghettoisering terræn i det franske skolesystem. Rapporten siger, at muslimske elever effektivt er i gang med, at etablere et islamisk parallelsamfund helt afskåret fra ikke-muslimske elever.

 

Mere end 1000 franske supermarkeder, herunder større kæder som Carrefour, har solgt islamiske bøger, der åbent opfordrer til jihad og drab på ikke-muslimer.

 

En rapport anslår, at 60% af de indsatte i Frankrig, eller 40.000 fanger, er “kulturelt eller oprindeligt” muslim.

 

Fresnes Penitentiary, dvs et slags forbedrelsesafsnit i fængslet Fresnes,  nær Paris har lanceret et eksperiment, der vil  isolere radikale muslimske fanger i en separat enhed, for at forhindre radikalisering af andre fanger.

 

Muslimske fanger gjorde oprør og angreb fængselsbetjentene, for at protestere mod den nye foranstaltning.

 

En Ipsos undersøgelse viste, at 66% af franskmændene mener, at der er for mange udlændinge i Frankrig, og 59% mener at “indvandrere ikke gør nok for at integrere sig. Ifølge meningsmålingen, mener 63% af franskmændene, at islam” ikke er forenelig med franske værdier. ”

 

Den muslimske befolkning i Frankrig nåede op på skønsmæssig 6,5 millioner i 2014. Selv om fransk lovgivning forbyder officielle statistikker om race eller religion om borgerne, er dette skøn baseret på flere nyere undersøgelser, der forsøger at beregne antallet af mennesker i Frankrig, hvis oprindelse er fra lande med muslimsk flertal.

 

Dette indebærer, at den muslimske befolkning i Frankrig nu er omkring 10% af landets samlede befolkning på 66 mio. Frankrig har altså den største muslimske befolkning i EU.

 

Derfor har Islam været et stort emne i avisoverskrifter i 2014. Hvad der følger er en kronologisk gennemgang af nogle af de vigtigste historier om stigningen af ​​islam i Frankrig i løbet af 2014:

 

JANUAR

Den 1. januar annoncerede indenrigsminister Manuel Valls årets mest ventede statistik: i alt 1.067 biler og lastbiler blev brændt af på tværs af Frankrig nytårsaften, en “betydelig reduktion” fra 1.193 køretøjer, der blev brændt under det årlige ritual på samme tid i 2013.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Bil afbrændinger, som er almindeligt i hele Frankrig, tilskrives ofte rivaliserende muslimske bander, der konkurrerer med hinanden om mediernes søgelys, det handler om hvem der kan forårsage mest ødelæggelse. Det anslås 40.000 biler brænder i Frankrig hvert år.

 

Den 6. januar, stak to 15-årige drenge af fra den sydlige franske by Toulouse, hjembyen for Mohammed Merah, den islamist der myrdede syv mennesker i og omkring byen i marts 2012. De blev hermed de yngste europæisk jihadister, der til dato har deltaget i kampene i Syrien siden krigen begyndte i 2011.

 

Under en pressekonference den 14. januar, sagde den franske præsident François Hollande, at mere end 700 franske statsborgere og indbyggere, mere end det dobbelte af tidligere skøn, er rejst til Syrien for at kæmpe. Den 19. januar sagde den franske indenrigsminister Manuel Valls, at mere end et dusin franske statsborgere under 18 år er aktive som jihadister i Syrien.

 

I mellemtiden har en domstol i Versailles den 8. januar dømt Cassandra Belin, en 20-årig konvertit til islam, for at bære et fuld-face islamisk slør i det offentlige, hendes forsøg på at få landets burka forbud erklæret forfatningsstridig blev forkastet. Hun blev også dømt for at true tre politifolk på tidspunktet for hendes anholdelse, som udløste tre dages uroligheder i den parisiske forstad Trappes i juli 2013. Hun fik en måneds betinget fængsel for sammenstødet med politiet og en bøde på 150 euro for at bære slør.

 

Endelig blev en Ipsos undersøgelse offentliggjort den 21. januar, den viste at 66% af franskmændene mener, at der er for mange udlændinge i Frankrig, og 59% mener at “indvandrere ikke gør nok for at integrere sig”. Ifølge meningsmålingen, mener 63% af franskmændene at Islam “ikke er forenelig med franske værdier.”

 

FEBRUAR

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

I februar sagsøgte franske islamister det satiriske magasin Charlie Hebdo for blasfemi, for at udgive en forside, muslimer sagde var krænkende. The League of Judicial Defence of Muslims (LDJM) indbragte sagen for kriminalretten i Alsace-Moselle, en region, der to gange har været annekteret af Tyskland og som stadig bevarer en del af den gamle tyske lov, som omfatter forbrydelsen “blasfemi”. Blasfemi er ikke en forbrydelse i resten af ​​Frankrig.

 

Men Alsace blasfemiloven omfatter kun katolicisme, protestantisme og jødedommen. Der er ingen retningslinjer for islam. Redaktøren af ​​Charlie Hebdo, Stéphane Charbonnier (Charb) sagde: “Vi ved på forhånd, at anklagen ikke vil gå igennem, fordi Islam ikke er omfattet af loven.”

 

Magasinet kontor i Paris blev brandbomber i november 2011, efter at den offentliggjorde en specialudgave kaldet “Charia Hebdo” (Sharia Hebdo) hvor bladet anførte profeten Muhammed som sin chefredaktør.

 

Den 17. februar forhindrede den franske terrorbekæmpelsesenhed, hvad de sagde var et umiddelbart forestående angreb af en tilbagevendt jihadist fra Syrien. Politiet sagde at manden, der blev identificeret som den 23-årig Ibrahim B, var klar til et angreb i den sydlige franske region Côte d’Azur. Politiet fandt henved 900 kilo sprængstof i den mistænktes midlertidige lejlighed i nærheden af ​​Cannes.

 

Den 25. februar blev en 14-årig pige fra den sydøstlige franske by Grenoble opfanget i lufthavnen i Lyon. Hun havde en enkeltbillet til Istanbul og var ved at gå om bord på flyet. Politiet blev alarmeret, efter at pigen sendte hendes far en SMS hvor hun fortalte, at hun var blevet udvalgt til at “slutte sig til jihad” i Syrien.

 

MARTS

I marts offentliggjorde en militant islamistisk hjemmeside en række plakater, der opfordrede til angreb på Frankrig og mord på præsident François Hollande, som gengældelse for landets politik i Mali og Den Centralafrikanske Republik.

Læs også
”De kalder os hvide svin”

 

Al-Minbar jihad Media Network, en velkendt islamistisk hjemmeside, lavede seks plakater som en del af en kampagne kaldet, “Vi vil ikke tie, O Frankrig.” En af plakaterne havde teksten:

 

“Til vores enlige ulve i Frankrig, I skal myrde præsidenten fordi han er vantro og kriminel, I skal skabe rædsel i hans forbandede regering, og bombe dem og skræmme dem, som en støtte til de sårbare i Den Centralafrikanske Republik.”

 

Den 4. marts blev en 27-årig fransk konvertit til islam, kaldet Romain Letellier (alias Abou Siyad al-Normandie) dømt for at bruge internettet til at udbrede terrorpropaganda og for at opfordre til deltagelse i terrorhandlinger. En domstol i Paris idømte ham et års fængsel og to år på prøveløsladelse. Sagen var den første, under en lov vedtaget i december 2012, som gør “cyber-jihad” til en forbrydelse.

 

Ligeledes i marts, blev en Salafist gruppe kaldet Ana-muslim (“Jeg er muslim”) dømt, fordi de opfordrede til boykot af lokalvalg i Frankrig, som blev afholdt den 23. marts og 30. marts. Gruppen, der er en non-profit organisation anerkendt af den franske stat, sagde, at muslimer ikke skal stemme, fordi “at stemme er en skidt handling.”

 

Den 31. marts, anholdte politiet fire muslimske drenge, tre tyrkiske brødre i alderen 13, 15 og 17 år, for at voldtage en 18-årig kvinde, da hun forlod hovedbanegården i Evry, en kommune i de sydlige forstæder til Paris. Under politiafhøringer, sagde de mindreårige, at de angreb kvinden, fordi hun var fransk og at “de franske er alle sønner af ludere.” Drengene blev fængslet for voldtægt, hvilket er usædvanligt i forhold til Frankrigs omvendte racisme retorik.

 

APRIL

Læs også
Nu er vi ved at få ‘muslimsk politi’ i Danmark – politikerne fatter ikke rækkevidden

I april, blev et fortroligt efterretnings dokument lækket til den franske avis Le Figaro, det afslørede , at en form for muslimsk ghettoisering vinder indpas i det franske skolesystem. Rapporten siger, at muslimske elever er i gang med en effektiv etablerering af islamiske parallelsamfund helt afskåret fra ikke-muslimske elever.

 

Den 15-sider lange dokument, der er dateret 28. november 2013, omfatter 70 eksempler fra skolegården, på opfordringer til at bruge tørklæder, halal måltider i cafeteriet, konsekvent fravær under muslimske religiøse højtider, hemmelige bønner i fitnesscentre eller gange, tendenser der kan findes i skoler i hele Frankrig.

 

Dokumentet siger, at muslimer er involveret i en “udmattelseskrig” med henblik på “at destabilisere underviserne.” Den tilføjer, at muslimske fundamentalister omgår loven, der forbyder religiøse symboler i skolerne, og at selvudnævnte “unge vogtere af ortodoksi” på mange skoler består i, at lægge pres på muslimske piger.

 

Den 23. april, fremlagde indenrigsminister Bernard Cazeneuve en 20-punkts anti-radikalisering strategi for at forhindre franske statsborgere og andre indbyggere i at føre jihad i Syrien og andre konfliktområder i den muslimske verden. Planen har også til formål at bekæmpe radikalisering af unge franske muslimer i de tidligste stadier af indoktrinering.

 

En terrorbekæmpelses-ekspert, interviewet af avisen Le Parisien vurderede, at planens hovedformål er at berolige befolkningen, “som et effektivt middel i kampen mod terrorisme, er effekten nul.”

 

Andre sagde, at planen er et politisk trick fra præsident Hollande, med det formål at begrænse den stigende popularitet af anti-immigration-partiet Front Nationale, som erobrede et rekordstort antal af byrådet sæder og borgmesterposter i lokalvalgene i marts.

 

Læs også
Lille dreng på bare 16 måneder måtte ikke komme med sin mor i svømmehal, fordi han kunne sexkrænke muslimske kvinder …

Front Nationales partileder Marine Le Pen sagde til RTL Radio, at regeringens plan er kosmetisk:

 

“Dette er ikke at få fat i roden af ​​problemet, nemlig retorikken i nogle moskeer, hvor der reelt opfordres til jihad. Den er heller ikke en plan mod finansieringer fra udlandet, som er kendt fo

 

I april, blev et fortroligt efterretnings dokument lækket til den franske avis Le Figaro, det afslørede , at en form for muslimsk ghettoisering vinder indpas i det franske skolesystem. Rapporten siger, at muslimske elever er i gang med en effektiv etablerering af islamiske parallelsamfund helt afskåret fra ikke-muslimske elever.

 

Den 15-sider lange dokument, der er dateret november 28, 2013, omfatter 70 eksempler fra skolegården på opfordringer til at bruge tørklæder, halal måltider i cafeterier, konsekvent fravær under muslimske religiøse højtider, hemmelige bønner i fitnesscentre eller gange, tendenser der kan findes i skoler i hele Frankrig.

 

Dokumentet siger, at muslimer er involveret i en “udmattelseskrig” med henblik på “at destabilisere underviserne.” Den tilføjer, at muslimske fundamentalister omgår loven, der forbyder religiøse symboler i skolerne, og at selvudnævnte “unge vogtere af ortodoksi” på mange skoler består i, at lægge pres på muslimske piger.

 

Den 23. april, fremlagde indenrigsminister Bernard Cazeneuve en 20-punkts anti-radikalisering strategi for at forhindre, franske statsborgere og andre bosiddende i at føre jihad i Syrien og andre konfliktområder i den muslimske verden. Planen har også til formål at bekæmpe radikalisering af unge franske muslimer i de tidligste stadier af indoktrinering.

 

En terrorbekæmpelse ekspert, interviewet af avisen Le Parisien vurderede, at planens hovedformål er at berolige befolkningen, “som et effektivt middel i kampen mod terrorisme, er effekten nul.”

 

Andre sagde, at planen er et politisk trick fra præsident Hollande, med det formål at begrænse den stigende popularitet af anti-immigration-partiet Front Nationale, som erobrede et rekordstort antal af byrådet sæder og borgmesterposter i lokalvalgene i marts.

 

Front Nationales partileder Marine Le Pen sagde til RTL Radio, at regeringens plan er kosmetisk:

 

“Dette er ikke at få fat i roden af ​​problemet, nemlig retorikken i nogle moskeer, hvor der reelt opfordres til jihad. Den er heller ikke en plan mod finansieringer fra udlandet, som er kendt for at støtte terrorisme og fundamentalisme, såsom Qatar.”

 

Den 26. april rapporterede det tyske news-magasin Focus, at den franske regering har betalt 18 millioner dollar til den Islamiske Stat i Irak og Levanten [ISIS] for i April at frigive fire franske journalister, som har været holdt fanget i Syrien i mere end 10 måneder.

 

Focus citerer ifølge NATO kilder i Bruxelles, at løsepengene blev personligt leveret af den franske forsvarsminister Jean-Yves Le Drian. Franske embedsmænd nægtede at der skulle være betalt en løsesum, men den franske avis Le Parisien skriver: “.. Ifølge vores oplysninger, forhandlede DGSE (den franske efterretningstjeneste) direkte med oprørsgruppen Der kan ikke være tvivl om, at en betaling blev foretaget”.

 

Den 31. kongres for Unionen af ​​Islamiske Organisationer i Frankrig (UOIF), blev afholdt i Paris den 18-21 april. Den blev forvandlet til en muslimsk anti-jødisk “hade fest”, hvor hovedtaler Hani Ramadan, en fremtrædende muslimsk leder fra Geneve og bror til den schweiziske professor Tariq Ramadan, der har indrejseforbud i USA, plæderede for at jøder og zionismen er skyld i sygdom over hele verden.

 

“Alt det onde i verden stammer fra jøderne, der kun har én ting i tankerne, at realisere drømmen om et større Israel,” det franske dagblad Le Figaro citerede Ramadan fra kongressen, som er en af Frankrigs største og mest prominente islamiske begivenheder. “Imod disse internationale forbrydelser begået af den zionistiske magt er der kun én metode: Islam,” tilføjede han.

 

MAJ

I maj blev det udsmykkede teater i den historiske Fontainebleau Palace omdøbt efter herskeren af Abu Dhabi, der finansierede et multi-million euro-projektet for at restaurere stedet. Sheikh Khalifa bin Zayed Al-Nahyan Theatret, med plads til 400 publikummer, blev først åbnet i 1857 af Napoleon III. Kritikere siger omdøbning var en trist kommentar til den fremtidige retning for Frankrig.

 

Den 28. maj, rapporterede Europol, det retshåndhævende organ i Den Europæiske Union, at Frankrig blev Europas hovedstad for terror i løbet af 2013:

 

“I alt 152 terrorangreb fandt sted i fem EU-medlemsstater. Flertallet fandt sted i Frankrig (63), Spanien (33) og Storbritannien (35). I 2013 blev 535 personer anholdt for lovovertrædelser i forbindelse med terrorisme, et tal svarende til 2012 (537). De fleste af anholdelserne fandt sted i Frankrig (225), Spanien (90) og i Storbritannien (77). Siden 2011 har der været en fortsat stigning i antallet af anholdelser for religiøst inspireret terrorisme.”

 

Den 30. maj, anholdt Fransk Politi en fransk jihadist for fatale nedskydning af tre personer på det jødiske museum i Bruxelles den 24. maj. Mehdi Nemmouche, en 29-årig fransk statsborger fra den nordlige by Roubaix, blev arresteret på Saint- Charles station i Marseille under en tilfældig søgning efter ulovlige stoffer. Han var passager på en natbus, mellem Amsterdam og Marseille via Bruxelles.

 

JUNI

I juni opjusterede premierminister Manuel Valls regeringens skøn over antallet af franske statsborgere, der kæmper i Syrien til 800, heraf ca. 30, som er døde i konflikten. Valls sagde:

 

“Vi har aldrig før stået over for en udfordring af denne art. Det er uden tvivl den alvorligste trussel, vi står over for nogen sinde. Vi skal sikre overvågningen af ​​hundreder og atter hundreder af franske eller europæiske personer, der er i dag kæmper i Syrien.”

 

Den 8. juni blev en 28-årig ikke-muslimsk mand i den nordøstlige by Reims angrebet på et tog med to muslimer, som sagde, at de var ked af, at han spiste en skinkesandwich i deres tilstedeværelse.

 

JULI

Den 1. juli, stadfæstede Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol det franske forbud mod at bære fuld-face islamiske slør i det offentlige rum. Ved en afstemning på 15 mod 2, fastslog dommerne, at forbuddet ikke krænker den europæiske menneskerettighedskonvention. Kendelsen afviste en sag anlagt af en fransk kvinde mod staten for overtrædelse af religionsfrihed.

 

Den 9. juli fremgik det, at en 29-årig algerisk slagter bosat i den sydøstlige franske by Vaucluse, som et “ledende medlem” af al-Qaeda i det islamiske Maghreb (AQIM). De havde planlagt at sprænge Eiffeltårnet og Louvre-museet i luften. Manden, kun kendt som Ali M, var på vej til at træne med AQIM jihadister i det sydlige Algeriet, da han blev anholdt.

 

Den 22. juli omstødte forvaltningsdomstolen i Lyon, en tidligere afgørelse fra Grenobles forvaltningsdomstol, der kræves at direktøren for Saint-Quentin-Fallavier fængsel i byen Isère, serverede halal måltider til muslimske indsatte. Retten i Lyon fandt, at fordi der allerede er en vegetarisk alternativ, er ekstra halal måltid er unødvendigt.

 

Også i juli, fremgik det, at mere end 1.000 franske supermarkeder, herunder større kæder som Carrefour, solgte bøger der åbent opfordrer til jihad og drab på ikke-muslimer. Bøger som “La Voie du Musulman” (The muslims Path) blev distribueret som led i “Operation Ramadan”, et initiativ til at fremme salget af islamiske publikationer i Frankrig. Ifølge avisen Le Figaro, ignorerede distributører ignorerede påbud om at fjerne bøgerne og de franske myndigheder havde ikke hjemmel til at forbyde dem.

 

AUGUST

I august, viste en meningsmåling, at svimlende 15% af befolkningen i Frankrig støtter den islamiske stat (IS). Blandt dem, sagde 27% i alderen 18-24 år, at de havde et positivt syn på IS, mens 22%  i alderen 25-34 år svarede positivt, og 20% ​​mellem 35-44 år tilkendegav at de støttede jihad gruppen. Den største del af IS modstandere var sammensat af personer i alderen 45 til 54 år.

 

Den 22. august, anholdt politiet to muslimske teenager piger for at planlægge at bombe den store synagoge i Lyon. De to, i alderen 15 og 17, blev anholdt og afhørt i Vénissieux, en forstad til Lyon i det sydøstlige Frankrig, og Tarbes, en by i det sydvestlige Frankrig. De to havde aldrig mødt personligt, men havde meddelt deres hensigt via sociale medier. De blev anklaget for at indgå i en sammensværgelse om at begå terror.

 

SEPTEMBER

Den 1. september, stadfæstede en appeldomstol i den nordøstlige by Châlons-en-Champagne et forbud mod, at en muslimsk ingeniør fik adgang til nukleare anlæg, fordi han havde forbindelser til et “jihad netværk.” Den 29-årige arbejdede for en underentreprenør til energi giganten EDF og han havde fået adgang til de nukleare anlæg som en del af sit job gennem hele 2012. Men i marts 2013 blev manden nægtet adgang til Nogent-sur-Seine atomkraftværket. Retten sagde ledelsen havde ret til at forhindre, at personer “i gang med en politisk og religiøs radikalisering”, i at få adgang til følsomme steder. Hans advokat kaldte det et tilfælde af “islamofobi”.

 

Ligeledes i september, undskyldte lederen af Sorbonne universitetet i Paris personligt til en studerende, der var blevet “ydmyget” efter at hun var blevet bedt om at tage sit muslimske tørklæde af. Hændelsen fandt sted på den første dag i en geografi klasse den 16. september, hvor den kvindelige professor spurgte eleven: “Har du planer om at have det på i alle mine timer)” og professoren fortsatte: “Jeg er her for at hjælpe dig med at integrere dig i arbejdslivet, og dette tørklæde vil give dig problemer.” Efter den studerende nægtede at tage tørklædet af, bad professoren hende om at forlade klassen.

 

En lov fra 2004 forbyder brug af religiøse symboler i alle franske skoler, men det gælder ikke for universiteterne. Den muslimske studerende kræver nu professoren for en disciplineret, så det ikke sker igen.

 

Den 29. september, undskyldte den franske supermarkedskæde Auchan, efter en avisannonce af en sort plastic legetøjs-maskingevær der viste en halvmåne og en stjerne. Auchan sagde at man var “meget ked af, hvis nogle mennesker blev krænket af tilstedeværelsen af ​​religiøse symboler” på legetøjspistolen, som hurtigt blev trukket tilbage fra butikshylderne.

 

I slutningen af september, forsvandt elleve medlemmer af samme familie, en mand, hans mor og to søstre, sammen med deres respektive ægtefæller og børn, herunder en seks måneder gamle baby-fra den sydlige by Nice. De forsvandt i løbet af natten og de menes at være rejst til Syrien. Faderen til en af ​​de savnede kvinder sagde hans datter var konverteret til islam. “Jeg så, hvordan religionen spillede en større og større rolle i hendes liv,” sagde han. “Måske skulle jeg have reageret.”

 

OKTOBER

I oktober fremgik det, at mere end halvdelen af de indsatte i franske fængsler er muslimer. Det “choktal” dukkede op i en rapport fra Guillaume Larrivé, en stedfortræder fra oppositionen UMP, som led i en “handlingsplan” for at tackle islamisk radikalisering i franske fængsler. Rapporten anslår, at 60% af de indsatte i Frankrig, eller 40.000 fanger, er “kulturelt eller oprindeligt” muslim.

 

Den 4. oktober, udsendte ledere af Paris Operaen et notat til personalet, om at nægte adgang til enhver, hvis ansigt er dækket. Meddelelsen kom efter at en muslimsk kvinde, tilsyneladende en velhavende turist fra Den Persiske Golf, blev bedt om at forlade en opførelse af La Traviata på Opéra Bastille den 3. oktober. Hun blev spottet spå forreste række iført niqab. En lov fra 2010 forbyder at man bærer tøj, der skjuler ansigtet i et offentligt rum.

 

Den 13. oktober, alarmerede beboere i den østlige by Strasbourg politiet, da de så en gruppe amatør-jihadister gennemgå paramilitær træning i en park, mens de råber “Allahu Akbar” (“Allah er større”), og mens de svingede falske maskingeværer. Da politiet ankom til stedet, blev en gruppe på syv muslimske mænd truede og kaldte politiet  “vantro” og lovede at “hævne deres døde muslimske brødre.”

 

Også i oktober, annoncerede et fransk selskab kaldet Capital Biotech udviklingen af en såkaldt “Halal Test”, der gør det muligt for muslimske forbrugere, på kort tid at opdage alkohol, svinekød eller andre “forbudte ingredienser” i fødevarer. Virksomheden satser på, at udnytte det franske halal marked, som har en værdi på € 5500000000 (6800 millioner dollar) om året.

 

NOVEMBER

I november kæmper franske jihadister med den islamiske stat i en ny propaganda video, hvor de opfordrer franske muslimer til at udføre terrorangreb i Frankrig. Videoen hedder det: “Allah siger i Koranen,” marsher fremad, uanset om det er let eller tungt. Hvad er din undskyldning? Operere i Frankrig. Spred terror mod dem og giv dem ikke mulighed for at sove på grund af frygt og rædsel. Dræb dem, spyt dem i deres ansigter og kør dem over med jeres biler. ”

 

Også i november, rejste en mor til en 16-årig dreng, til Syrien via Tyrkiet. I 2013 anlagde hun en retssag mod den franske regering for ikke at forhindre sønnen i at forlade Frankrig. Det er det første tilfælde af sin art i Frankrig. Moderen, identificeret som Nadine D, sagde, at trods sin unge alder, fik han lov til at forlade landet uden pas, og kun med sit nationale id-kort. I et interview med dagbladet Le Parisien, sagde Nadine :

 

“I betragtning af de aktuelle begivenheder, bør politiet i det mindste stille spørgsmålstegn ved, at en mindreårig rejser alene til sådan en destination. Almindelig sund fornuft burde have fået dem til at spørge ham, hvad han skulle der, om han havde familiebånd der og hvorfor han var alene.”

 

Den 13. november, retsforfølges den første franske jihadist, efter at han er vendt tilbage fra Syrien. Han blev idømt syv års fængsel. Flavien Moreau, en 28-årig mand, født i Sydkorea og adopteret af en fransk familie, blev kriminel som teenager og konverterede til islam i fængsel. Han rejste til Syrien i december 2012. Men det lykkedes ham kun at bo i Syrien i mindre end to uger, fordi han ikke var i stand til at modstå et strengt rygeforbud pålagt af islamistiske militante. Han blev tilbageholdt i Frankrig i februar 2013, efter at terrorbekæmpelse politiet aflyttede meddelelser, hvor han sagde, at han var på udkig efter falsk ID for at vende tilbage til Syrien.

 

Den 14. november udgav Fonden for Politisk Innovation en omfattende meningsmåling, som fandt, at de franske muslimer er langt mere tilbøjelige til at gå ind for antisemitiske synspunkter end ikke-muslimer. Rapporten sagde:

 

Adspurgte muslimer har to til tre gange større sandsynlighed for at blive forudindtaget mod jøder. Jo mere religiøs muslim man er, jo mere anti-jødisk bliver man. Når 19% af alle ikke-muslimske svarpersoner holde sig til tanken om, at jøder har for meget magt i det politiske område, er svaret på hele 51% for alle adspurgte muslimer. Herunder 37% blandt dem, der opgiver kun at være af muslimsk oprindelse, og 63% blandt dem, der siger, at de er praktiserende muslimer.

 

Den 23. november lukkede fransk politi den Paris-baserede pro-palæstinensiske islamiske velgørenhedsorganisation kaldet Pearl of Hope (Perle d’espoir) for at hæve op til € 100.000 ($ 125,000) til jihad i Syrien og Irak. Politiet siger, at gruppen anvendte legitim velgørenhedsarbejde som tragt til at skaffe skjulte midler til jihad grupper. Præsidenten for velgørenhedsorganisationen, 34 årige Yasmine Znaidi og hendes 22 årige partner, Nabil Ouerfelli er de første franske statsborgere, der anklages for at finansier terrorisme, siden krigen i Syrien begyndte i 2011. Znaidi reagerede ved at sige: ”Min forbrydelse er at være muslim.” Franske myndigheder siger, at de i øjeblikket overvåger mere end ti andre islamiske velgørenhedsorganisationer og foreninger.

 

I mellemtiden, lancerede Fresnes Penitentiary, der ligger i udkanten af Paris, et forsøg med, at isolere radikale muslimske fanger i en separat enhed, for at forhindre radikalisering af andre fanger. Eksperimentet begyndte den 15. oktober, men blev først offentligt kendt den 13. november, efter at en halv snes muslimske fanger stødte sammen med fængselsbetjentene, da de protestere mod den nye foranstaltning.

 

DECEMBER

I december forlangte forvaltningsdomstolen i Nantes de kommunale myndigheder i La Roche-sur-Yon, en by i den traditionelt romersk-katolske region Vendée i det vestlige Frankrig, at myndighederne fjernede et krybbespil fra rådhuset, fordi det krænker 1905 loven om adskillende af kirke og stat.

 

Borgmesteren i den sydlige by Béziers, Robert Ménard nægtede at adlyde ordrer om at fjerne en Julekrybbe han havde opstillet i sit rådhus. Borgmesteren siger, at han kæmper for at bevare Frankrigs jødisk-kristne traditioner. Observatører siger regeringen slå ned på kristendommen, fordi den ikke ønsker at blive beskyldt for kun at diskriminere mod muslimer. “Den anti-islamiske klima forårsager et angreb på andre religioner,” siger sociolog Jean Baubérot til ugebladet Le Nouvel Observateur.

 

Marcel Mortreau, borgmesteren i Sarge-les-Le Mans, en lille by i det nordvestlige Frankrig, meddelte den 9. december, at den lokale skoledistrikt ikke ville give muslimske børn særlige måltider, der overholder islamisk lov. Han anførte “sekularisme” som begrundelse for beslutningen der berørte 27 muslimske elever ud af i alt 220 elever, der spiser på skolekantiner. Mortreau sagde:

 

“Når vi beder catering service om at lave to måltider, det er en ekstra byrde. Skolens kantine er en offentlig tjeneste baseret på princippet om verdslighed. Man skal respektere princippet om religiøs neutralitet i skolekantiner.”

 

Den 17. december afslørede indenrigsminister Bernard Cazeneuve, at de franske myndigheder har forpurret fem terrorangreb (han giver ikke nærmere oplysninger) og at man har demonteret 13 jihad netværk siden august 2013. Pr 15. december er mere end 1.200 franske statsborgere eller indbyggere rejst til Syrien og Irak, et tal, der er mere end fordoblet siden begyndelsen af ​​2014. Regeringen anslår, at 60 franske jihadister er døde på slagmarken, og at 185 nu er vendt tilbage til Frankrig. Ifølge Cazeneuve, er omkring en tredjedel af de franske jihadister er nye konvertitter til islam.

 

Den 20. december, gik den radikale islamist radikal Bertrand Nzohabonayo ind i en politistation i Joue-Les-Tours i det centrale Frankrig og råbte “Allahu Akbar” (“Allah er større”), hvorefter han dolkede tre politifolk. Manden, en 20-årig fransk statsborger, der blev født i Burundi, blev skudt og dræbt af politiet. Efterforskerne sagde efterfølgende, at denne “ensomme ulv” terrorist var tilhænger af den islamiske stat.

 

Den 21. december, pløjede en anden “ensom ulv” der også råbte “Allahu Akbar” sin bil ind i fodgængere i den østlige franske by Dijon, han sårede 11 mennesker. Politiet sagde, at manden “tilsyneladende var u-afbalanceret”, og at “hans motiv endnu står uklart.”

 

En ny roman af den prisbelønnede franske forfatter Michel Houellebecq forudsiger, at Frankrig vil være under muslimsk styre om mindre end et årti. Bogen-titlen Soumission (underkastelse) har en klar hentydning til ordet “islam”, som på arabisk betyder underkastelse til Allahs vilje).

Houellebecq beskriver hvordan det franske socialistparti hjælper Mohammed Ben Abbes fra det fiktive Muslimske Broderskabs Parti til at blive Frankrigs Præsident ved valget i 2022. Kun få dage efter sin tiltrædelse, Ben Abbes gennemfører han islamisk sharia-lovgivning for at fremskynde islamiseringen af Frankrig.

 

Soeren Kern er seniorforsker på New York-baserede Gatestone Institute. Han er også Senior Fellow for Europæisk Politik på Madrid-baserede Grupo de Estudios Estratégicos / SSG. Følg ham på Facebook og på Twitter.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…