Man tror det er løgn: Mange plejehjem har ingen hjertestarter

Colourbox

Alle plejehjem i kommunen bør have en hjertestarter.

 

En LA-politiker og læge i Sønderjylland, Marianne Mark Mathiesen, vil have afskaffet hjertestarter på alle plejehjemmene.

 

Nu er det således, at det behøver mange kommuner slet ikke. I mange kommuner er plejehjem- og centre nemlig slet ikke udstyret med én. Selvom her er døgnåbnet og langt de fleste i lokalbefolkningen ved, hvor der ligger et plejehjem.

 

Hjertestarteren er den bedste mulige behandling ved hjertestop. Min pointe er, at man altid skal kunne genoplive, uanset om hjertestop rammer en beboer, borger til genoptræning, besøgende eller medarbejder, når man befinder sig på kommunens plejehjem.

 

Vurderingen af, om et menneske er døende og ikke skal genoplives, bør altid være en lægelig vurdering, og ikke kommunens lokalpolitikere, om plejehjemmene skal anskaffe sig hjertestartere. Det skal ikke være et byråd, der bestemmer over liv og død.

 

Vores politiker må også – selv om det ikke er valgår – være klar i mælet, når det gælder deres holdninger til konkrete sager.

 

Vores demokrati behøver debat – vores demokrati behøver politiker der tør sige fra og til – vores demokrati behøver borgere, der kræver svar.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…