Hykleri om folkepensionen

Det er et tilbagevendende tema, at den nuværende regering hellere vil tale om Venstres politik end om sin egen.

 

I sidste uges spørgetime, hvor statsministeren debatterer en til en med partilederne, var hendes fokus udelukkende på Venstres plan og Venstres politik. Igen og igen var det umuligt at få svar på, hvad regeringen selv vil. Måske fordi regeringen ikke selv ved det, måske fordi der er tomt på hylderne hos regeringspartierne?

 

Helle Thorning-Schmidt brugte det meste af sin taletid på at føre skræmmekampagne om Venstres politik. Samme tirsdag havde Socialdemokraterne startet endnu en kampagne på Facebook, hvor de i en grafik påstår, at Venstre vil skære på folkepension, dagpenge og SU – med Dansk Folkepartis velsignelse.

 

Bevares, det kan ikke komme bag på nogen, at Socialdemokraterne tyer til de velkendte midler og i et anfald af panik før lukketid og spreder…ja, skal vi kalde det ”usandheder” om Venstres politik?

 

Sandheden er imidlertid, at Socialdemokraterne og SF gik til valg i en rus af gyldne løfter og svulstig tale. Man lovede blandt andet at sætte folkepensionen op med 2.000 kr.

 

I forbindelse med skattereformen i maj 2012 foreslog man at sænke folkepensionens grundbeløb med 13.600 kr. årligt. Det var otte måneder efter, at regeringen var kommet til. Det lykkedes heldigvis at komme forslaget til livs i forhandlingerne, men tilbage står ikke desto mindre et billede af en regering, der ikke ligefrem ligner folkepensionisternes beskytter.

 

Nu skal man så høre på, at Venstre vil sænke folkepensionen, hvis vi kommer i regering. Det er grebet ud af den blå luft og handler om at udstille Venstres udgiftsstop som en nedskæringsdagorden, hvor samfundets svage skal holde for.

 

Det er beskæmmende for regeringen, at man – især med sin egen historik i baghovedet – vil være bekendt at køre en så tynd skræmmekampagne.

 

Den nuværende regering har ført en omtumlet tilværelse, hvor tre regeringspartier blev til to, og statsministeren har rendt i pendulfart til dronningen for at præsentere den ene nye minister efter den anden. Egentlig er det rimeligt nok, hvis der er tomt på hylderne, men så lad os dog få det valg!

 

Torsten Schack Pedersen er MF (V)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…