Nu skal vi have en politiskole mere – og den skal ligge i Herning

Privat

Det er en gammel vittighed, at alle betjente i København er jyder. Som med alle gode vittigheder er der en vis grad af sandhed i det, eftersom at Politiskolen ligger i Brøndby – et solidt ejendomsmæglerstenkast fra København.

 

Venstre forslår nu, at det også skal være muligt at blive politibetjent i Herning, for hvorfor skal man udelukkende kunne tage den uddannelse i Købehavn?

 

Det vil skabe flere arbejdspladser i Herning, og for politieleverne vil det også være en klar fordel. Huslejen og leveomkostningerne er nemlig billigere i Herning end i Kongens København.

 

Den slags forslag plejer rutinemæssigt at blive fejet af bordet af regeringen, men denne gang er der sket noget interessant.

 

Knapt var forslaget præsenteret før at der lød kritik fra Sønderborgs socialdemokratiske borgmester. Hvorfor skal en ny politiskole ikke ligge i Sønderborg på den nu nedlagte kaserne? Kritikken blev bakket op af SF.

 

Det viser, at der er ved at komme skub i debatten om udflytning af statslige arbejdspladser. Det er ikke længere blot et politisk fatamorgana men rent faktisk en mulighed ved forhandlingsbordet.

 

Personligt mener jeg, at Herning er et godt valg for en ny politiskole, men det vigtigste er, at der kommer til at ske en udflytning.

 

Hvis vi vil have et Danmark i balance, så kan vi ikke blive ved med at leve med den skævvridning som foregår. Det bliver kun værre, hvis der ikke er perspektiver for unge udenfor de helt store byer. Hvis der ikke er mulighed for uddannelse, så flytter de unge væk, og ikke særligt mange vender tilbage efter endt uddannelse.

 

Man kan selvfølgelig forsøge sig med allehånde stunts som eksempelvis gratis bolig det første halve år, men når det kommer til stykket, så er det noget mere varigt og seriøst, der skal på bordet.

 

En dugfrisk undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at indbyggertallet i København frem mod 2025 vil stige med 17 procent. Man behøver ikke at have set mange udgaver af ”Hammerslag” for at kunne regne ud, hvad det vil gøre ved de i forvejen skyhøje boligpriser i hovedstaden.

 

Læs også
Kæmpe fødselsdagfest i Herning Centret

Derfor giver det god mening, at vi ikke øger presset på København ved at tvinge flere end højst nødvendigt ind bag byens volde. En politiskole udenfor København er første skridt på vejen, men vi bør også tænke i decideret udflytning af statslige arbejdspladser.

 

Der er mange offentlige institutioner og styrelser som ligeså godt kunne ligge i Sønderborg, Herning eller Silkeborg frem for på en dyr adresse i København. Eksempelvis kunne Danmarks Turistråd eller store dele af Udlændingestyrelsen sagtens flyttes ud i landet. Der er ikke mange af de udfordringer som en udflytning giver, der ikke kan løses ved hjælp af Skype. Og det er endda kvit og frit!

 

Mads Rørvig, MF (V)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…