Her fører man krig mod politiet: Håndgranat kunne have dræbt fire betjente

Natten til fredag i sidste uge blev et svensk politikøretøj ramt af en eksplosion. Det skete i Tumba i Stockholm-området.

 

Avisen Nyheder Idag refererer en kilde i politiet for, at der var tale om en håndgranat. Det skulle fremgå af ødelæggelserne på køretøjet.

 

Inden denne eksplosion var den lokale politistation blevet ramt af en påsat brand, som anrettede skader på bygningen.

 

I bussen sad fire betjente. De kunne være blevet dræbt, hvis de havde siddet i en almindelig patruljevogn. Men her var tale om en større politibus, der giver bedre beskyttelse, så de slap uskadt fra eksplosionen, om end temmelig rystede.

 

Skyderier og eksplosioner i større byer

Dette er et nyt eksempel på de væbnede angreb, som efterhånden er blevet almindelige i og omkring en række af de største svenske byer. Malmø og Göteborg har været særlig hårdt ramt. Men i Stockholm-området kan det altså også gå meget hårdt for sig.

 

I Malmø-området har der i denne sommer været i gennemsnit én eksplosion om ugen, hvortil kommer en stribe skyderier.

 

Størsteparten af det drejer sig om indbyrdes opgør mellem indvandrerbander. Men også både politi og retsbygninger har været udsat for alvorlige angreb. Og det var altså det, der skete i Tumba.

 

Erfaringen viser, at motivet både kan være almindeligt had til svenske myndigheder og en mere direkte kamp om kontrollen med lokalområdet.

 

Indvandrerbander reagerer, hvis de får oplevelsen af, at politiet forstærker indsatsen over for deres aktiviteter i området. De vil vise, hvem der bestemmer, og skræmme politiet.

 

Det står ikke klart, om det er, hvad der er sket i dette tilfælde.

Læs også
På vej mod islamisering i rekordfart: På blot to år har Sverige uddelt langt over hundrede tusinde statsborgerskaber

 

Granater har vi stadig til gode

Men givet er det i hvert fald, at det svenske politi og svenske myndigheder i det hele taget udsættes for uprovokerede, krigslignende angreb, som overgår, hvad vi se i Danmark.

 

I Danmark kender vi i høj grad til stenkast mod politiet. Vi har også oplevet enkelte tilfælde af skud mod politiet i indvandrerghettoer. Og skudopgør mellem indvandrerbander er velkendte. Men granater mod politibiler har vi stadig til gode.

 

Det kommer vel.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…