Håndværkerfradraget – en sejr, men kun en halv løsning

Allerede få dage efter den ny regering tiltrådte, kom ”håndværkerfradraget” tilbage – nu med lidt grøn lak på.

 

Det vil være til gavn for håndværksvirksomhederne, som vil få øget efterspørgslen. Det vil nok også være til gavn for samfundsøkonomien som sådan, at det måske flytter noget sort arbejde til hvidt.  Så langt så godt.

 

Læs også
Danmark er verdens hårdest beskattede og det dyreste land i verden

På den anden side forvrider det konkurrencen mellem de forskellige brancher, der alle slås om deres andel af danskernes forbrug, og det løser ikke det reelle problem, som er skattetrykket.

 

De meget høje skatter reducerer den private efterspørgsel så meget, at der gang på gang opstår behov for at kompensere med forskellige ordninger, som ofte kun flytter efterspørgslen fra en periode til en anden.

 

Og ordninger kræver flere offentlige administratorer og kontrollanter, som igen kræver højere skatter at finansiere. Derfor er det ikke vejen frem på sigt.

 

Det reelle problem er, at danskerne skal tjene næsten 3 gange så meget, som vi har behov for at købe ind for. Derfor er – fusk det selv – en dansk folkesport.

 

Samtidigt bevirker skattetrykket, at vores lønniveau og dermed omkostningsniveauet i virksomhederne bliver unødigt højt, så Danmark taber arbejdspladser. Det problem løser fradrag for det ene eller det andet ikke.

 

Så, tak til den ny regering for et plaster på såret. Jeg ser frem til, at I også går i gang med at kurere sygdommen.

 

Læs også
Kloakmestre glæder sig til at styre klimaet og regnvandet med ny fradragsordning
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…