Grundskyld som hovedkrav til finanslovsforhandlingerne

Colourbox

Finanslovsforhandlingerne er i fuld gang. Trods travlhed, mange forhandlinger og en benhård Venstre-regering står Det Konservative Folkeparti stadig 100 procent fast ved vores hovedkrav til finansloven – en fastfrysning af grundskylden.

 

Søren Pape har sagt det før, og jeg gentager det gerne. Vi skal have noget på grundskylden, hvis vi skal støtte regeringens finanslov.

 

En borgerlig regering, der overhovedet ikke vil imødekomme danskernes problemer med de stigende boligskatter, er ikke en borgerlig regering. Det er en rød regering.

 

Trygheden tilbage

Der er tusindvis af familier i Danmark, som lige nu lever i en konstant frygt for, at grundskylden stiger yderligere i de kommende år. Dette er ikke bare en frygt for at skulle betale flere penge, men det er en frygt for at måtte flytte familien fra det hus, de bor i, fordi de simpelthen ikke har råd til at blive boende.

 

Det er ikke en bekymring, vi kan byde de danske boligejere. Jeg vil ikke stå og se på, at pensionisten, der har boet i det samme hus hele livet og flittigt har betalt sine skattekroner, skal tvinges til at flytte fra sit hjem.

 

Vi må give familierne derude trygheden tilbage. Det gør vi ved, til en start, at fastfryse grundskylden. Jeg tror på, at Venstre som borgerligt parti kan se alvoren i problemet. Nu mangler vi bare, at de finder fornuften frem og rent faktisk vil være med til at gøre noget ved det. For det er nu til finanslovsforhandlingerne, der skal handles.

 

Upopulær grundskyld

En undersøgelse lavet af Gallup viser, at størstedelen af danskerne ønsker at få stoppet den galoperende grundskyld. Det er vigtigt for os politikere at vide, at vi har et flertal af danskerne bag os. På den måde kan vi lægge et kolossalt pres på Venstre ved forhandlingsbordet.

 

I mange kommuner kan en boligejer se frem til at skulle betale 3000 kroner mere om året oven i den grundskyld, de allerede betaler. Det er alt for meget. Staten er til for borgerne – ikke omvendt.

 

Det Konservative Folkeparti vil gøre alt, hvad vi kan for at få ændret på grundskylden, fordi vi ønsker at vise hensyn til de danske boligejere. Derfor vil jeg gøre det helt klart, at vores hovedkrav er en fastfrysning af grundskylden, og det krav slipper vi ikke så let.

 

Læs også
Finanslov med familien i fokus

Brian Mikkelsen, skatteordfører, Det Konservative Folkeparti

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…