Konfirmationer er nogle steder gået over gevind i luksus – godt, der er en præst, som siger fra

Ferrari

70 procent af alle unge bliver konfirmeret. For en del spiller festen og gaverne en stor rolle. Og det fylder tilsyneladende mere og mere.

 

Det er således blevet et stort hit blandt konfirmander at få en køretur i en dyr bil.

 

Det er den store dille, skriver biludlejningsfirmaet DriveYourDream.dk på deres hjemmeside. De udlejer dyre biler som Porche og Ferrari ud til blandt andre konfirmationsfester. Det koster typisk mellem 2000 og 3000 kroner. http://www.driveyourdream.dk/

 

Og det er der åbenbart en del, der gør brug af. Der er i dag konfirmander, som bliver hentet ved kirken i en Ferrari. Og det er blevet for meget, mener provst Peter Lind ved Middelfart Kirke.

 

Han har bedt bedt de konfirmander, der bliver hentet i dyre biler om at holde sig væk fra kirken.

 

Det har skabt en heftig debat.

 

De fleste tager afstand fra frådseriet, det er for pralende og forkælet.

 

Dyre konfirmationer

Men debatten er temmelig afdækkede for den opfattelse af status, mange har i dag.

 

Alt skal være i orden og man låner sig gerne til det.

 

Konfirmationerne handler i dag om status, og når klassekammerater kører i den fede bil, så skal englebarnet også have muligheden. Ingen vil være den, der står alene uden den fede bil.

Læs også
Værd at vide om rustbeskyttelse af din bil

 

Mia Hinrichs fra Nyfortuna fortæller, at man alene i april har fået mange forespørgsler fra kunder, der siger, at de mangler hurtig finansiering til konfirmationsfesten.

 

“18% i årlig rente for at få råd til at leje en Ferrari til konfirmationen, er jo pludselig meget mindre end de 700-2.000% om året, som flere af vores kunder fortæller os, at de har sat sig i med dyre SMS- og kviklån” siger Mia Hinrichs.

 

Men tilbage står jo de familier, som vitterlig ikke har råd til den slags, og ej heller til at optage lån.

 

Det er naturligvis ikke andres problem, men det står i skærende kontrast til det bibelske budskab om næstekærlighed og om ikke at begære din næste – som konfirmationen jo også handler om.

 

Griskhed

For eksempel skriver Apostlen Paulus i Galaterbrevet (5:19-21), at man skal afstå fra “umoral, urenhed, løsagtighed, afgudsdyrkelse, magi, had, strid, jalousi og vrede, egoisme, splittelse, partiånd, misundelse, druk og løssluppenhed.

 

Læs også
Kommunerns Landsforening købte luksus-kuglepenne for 90.000 kr

10. bud: Du må ikke begære, hvad der tilhører din næste.

 

Hvad er griskhed?

 

Avaritia er det latinske ord for griskhed. Det er den overdrevne trang til at forbruge, producere og rage til sig. Den griske glemmer barmhjertigheden og fornægter andres tarv for selv at berige sig med materielle goder.

 

Buddet lægger også op til at reflektere over, hvad der gør et menneske lykkeligt. Er vor lykke udelukkende afhængig af det, vi har (tøj, forbrugsgoder, penge osv.)? Er den ikke også afhængig af, at vi har venner og dermed oplever andres venskab og kærlighed?

 

Men hvad gør det ved vores børn, at vi som forældre blandt alt det andet, er med til at skrue den store dag op til noget, der minder om et mini bryllup?

 

Det gør dem til endnu en generation af forkælede kræver børn, der vil få svært ved at leve op til egne og andres krav.

 

Læs også
To kvinder og to børn i chok: En sten ramte deres bil, da de kørte under en bro på motorvejen

Det skal der nok komme en moderne psykologisk diagnose ud af med tiden, hvis børnene da ikke allerede har en.

 

Hvad lærer vi vores børn?

 

Godt præsten siger fra

Vi lærer dem, at man skal have alle de rigtige ting for at kunne være en del af fællesskabet og samtidig lærer vi dem, at det er helt ok, at man stifter gæld for at kunne være med på noderne.

 

Man kunne dristes til at mene, at de dyre biler og forkælede børn foran kirken er en hån imod det, man lige har bekræftet kort tid forinden inde i kirken, og der er ikke noget at sige til, at præsterne har fået nok.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…