Forskel på folk: Politikere får tilskud fra skatteyderne til deres mad, mens de hjemmeboende ældre selv må betale

Colourbox

Der har været en del skriverier om Meyers kantiner, der er leverandør til Snapstinget i Folketinget. Virksomheden er blevet kritiseret for, at den ikke bidrager til det danske samfund, idet den er hjemmehørende i skattely og derfor ikke betaler skat i Danmark.

 

I den forbindelse er det kommet frem, at en frokost i Snapstinget koster 90 kr. Folketingsmedlemmerne får dog som så mange andre offentligt ansatte et skatteyderbetalt tilskud til deres ”kantine”, således at de rimeligt vellønnede folketingsmedlemmer kun skal betale 40 kr. for en frokost. Frokosten er uden tvivl både frisklavet og delikat anrettet og serveret.

 

De ældre betaler mere

Samtidig her der været debat om kvaliteten af den ældremad, som kommunerne leverer til de hjemmeboende ældre, der ikke længere selv magter at lave mad.

 

Ser man på ældremaden, så har Folketinget fastsat en maksimalpris for den mad, som de ældre skal betale for et hovedmåltid inklusive levering, nemlig 50 kr. i 2015.

 

Det vil sige, at mange ældre betaler mere for et hovedmåltid end folketingsmedlemmerne betaler for deres frokost.

 

Det er den ene side af det.

 

Forskel i kvalitet

Fremstillingsomkostningerne til folketingsmedlemmernes frokost er imidlertid 90 kr.

 

Fremstillingsomkostningerne til et pensionistmåltid er ofte maksimalbeløbet på 50 kr., idet kommunerne ikke er forpligtet til at give tilskud og derfor som hovedregel lader egenbetalingen dække udgifterne inklusive levering.

 

Det er næppe, fordi kommunalbestyrelserne mener, at et velsmagende måltid kan laves for 50 kr. De middage, der indtages efter kommunalbestyrelsesmøderne, holder sig på ingen måde indenfor det beløb.

 

Men hvis det er muligt at tilberede og servere et lækkert måltid af gode råvarer for 50 kr., så er det uforståeligt, at folketingsmedlemmer skal have det ekstra tilskud fra skatteyderne.

Læs også
Nye Borgerlige er klar til at lade Løkke falde, hvis han siger nej til tre ufravigelige krav

 

På den anden side. Hvis man ikke kan servere et ordentligt måltid for 50 kr. i Snapstinget, hvorfor tror Folketingets medlemmer så, at det er muligt for den pris at servere og levere et delikat og lækkert måltid for de hjemmeboende pensionister, der visiteres til madordningen?

 

De er jo tilsluttet madordningen, fordi ikke selv kan klare at lave mad, og den mad, de får leveret, er den eneste mad, de får. Hvor stor en andel af de 50 kr. går til gode råvarer? Hvor appetitfremmende er det få maden leveret en gang om ugen enten som frost eller gaspakket i plastikbakker med lang holdbarhed?

 

Lever i deres egen verden

Sagen illustrerer vel egentlig meget godt en mangel på symmetri. Folketingsmedlemmerne lever i deres egen verden uden viden og relationer om de mennesker i samfundet, hvis interesser de skulle varetage.

 

Helle Thorning Schmidt vil arbejde” videre for det Danmark, du kender”. Men hvad er det egentlig for et Danmark, Helle Thorning Schmidt og de øvrige politikere kender?

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…