454.215 kroner om året til et ægtepar med tre børn – det er ikke rimeligt

Colourbox

454.215 er måske ikke umiddelbart et tal, der siger ret mange ret meget. Det burde det imidlertid: 454.215 kr. er det beløb, som et ægtepar på kontanthjælp med tre børn kan få om året.

 

Det er rigtig mange penge, og nogle hævder i debatten også, at det er overdrevet, og at Venstre kører skræmmekampagne.

 

Tallet er ikke overdrevet, det kommer fra Beskæftigelsesministeriets egen regnemaskine, men det burde skræmme de fleste.

 

Økonomisk tab at være i arbejde

Alt for mange på kontanthjælp har alt for lidt ud af at tage et arbejde frem for at være offentligt forsørgede.

 

Regeringen har afskaffet kontanthjælpsloftet og starthjælpen, så den ene halvdel af et ægtepar på kontanthjælp nu skal ud at finde et job til 37.800 kr., hvis parret skal have 1.500 kr. mere i hånden om måneden.

 

For 17.700 personer givet det et økonomisk tab at være i arbejde frem for at modtage offentlig forsørgelse.

 

Forskellen er for lille

Det lyder måske som tørre tal med anonyme personer bag, men det handler grundlæggende om rimelighed. Der skal være en rimelig forskel mellem at tjene sine penge selv og på at modtage dem.

 

Når forskellen bliver for lille, er det ikke rimeligt for alle dem, der står op hver morgen, tager på arbejde og kommer trætte hjem om aftenen.

 

Og det er altså heller ikke rimeligt for dem, der oplever at være uden for det fællesskab, der er på arbejdsmarkedet, fordi det ikke hænger sammen at komme i arbejde.

 

Læs også
Indvandrere hænger fast på kontanthjælp

Der er brug for konkret tilskyndelse og mærkbar økonomisk udbytte, så dem i arbejde ikke er til grin for deres egne penge, og dem på kontanthjælp ikke efterlades parkeret på en ydelse, som beviseligt går i arv fra forældre til børn.

 

Det er ikke rimeligt, og det skal der gøres op med. Venstre foreslår en JobReform, hvor skatten på de mindste lønindkomster lettes. Det skal altid kunne betale sig at arbejde – det er kun rimeligt.

 

Torsten Schack Pedersen, MF og skatteordfører fra Venstre

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…