Politimand afslører: Politiet fortier indvandreres angreb på politiet

Google Maps

Den Korte Avis bringer normalt ikke anonyme artikler. Men vi gør her en undtagelse, fordi artiklen bringer vigtige informationer, som ikke ville komme frem, hvis forfatterens navn skulle anføres. Det ville den pågældende ikke gøre af hensyn til sin fremtid og af frygt for interne sanktioner fra ledelsens side.

 

Politimanden har tidligere arbejdet flere år på gadeplan, men bestrider nu en efterforskerstilling.

 

Hans identitet er Den Korte Avis bekendt.

 

Retsmøde i Landsretten

Der skulle afholdes et retsmøde i Landsretten tirsdag formiddag, som omhandlede en tidligere episode vedrørende knivstikkeri.

 

Der var tre tiltalte i sagen – alle arabere fra Bispehaven, der alle er særdeles godt kendte for grov kriminalitet i politiet kriminalregister.

 

De tre tiltalte blev afhentet i forskellige arresthuse i landet. To politibetjente til hver af de tiltalte skulle bistå med transport og bevogtning under retsmødet.

 

”Jeg vil have en shawarma”

Ved ankomsten til retten var der særligt problemer med én af de tiltalte, idet han 5 minutter inden retsmødets start krævede at få noget at spise. Han ville have en shawarma, og hvis ikke han fik det, så nægtede han at forlade patruljevognen.

 

Hans ønske blev ikke efterkommet, og det var allerede her nødvendigt at fastholde ham og føre ham op mod retslokalet.

 

Vennerne var på plads

Flere af de tiltaltes venner fra Bispehaven var allerede mødt talstærkt op, og de bemærkede hurtigt, at den ene tiltalte blev ført af sted med magt af de to politibetjente.

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

 

Da man var kommet ind i opgangen til Landsretten, løb gruppen fra Bispehaven straks hen for at hjælpe deres ven, og hele situationen eskalerede og blev noget kaotisk.

 

De to øvrige tiltalte i sagen var allerede blevet placeret i retslokalet med fire betjente som bevogtning, og da betjentene hørte lydene fra opgangen, løb de ud for at assistere kollegaerne.

 

Politiet tilkalder assistance

Der blev sendt panikmeldinger over radioen om, at der skulle bruges assistance. Både flere patruljevogne og en hundevogn kørte til stedet for at hjælpe.

 

I alt fem personer blev anholdt med hver deres sigtelse.

 

To blev sigtet for overtrædelse af straffelovens § 119 for vold mod tjenestemand ved at have skubbet til en politibetjent, og tre for at have forsøgt at frigøre en anholdt og samtidigt at lægge en hindring i vejen for politiets arbejde.

 

Læs også
Chok i Holland: Mange politifolk med indvandrerbaggrund er stærkt involveret i kriminel aktivitet

Der blev anvendt peberspray mod flere af de aggressive personer, og situationen var efter nogle minutter under kontrol. Det var ikke muligt at gennemføre retsmødet herefter, og alle personerne blev indbragt til politigården.

 

Et mønster af fortielser når sagen er af anden etnisk baggrund

Denne episode er blot en blandt mange hos os, hvor vi efterfølgende intet kan læse om det i nyhederne eller på politiets døgnrapport.

 

Det er ikke nogen hemmelighed, at det var den episode, der den tirsdag fyldte mest blandt kollegaerne, idet det for nogen også var meget voldsomt.

 

Jeg har netop gennemgået politiets offentlige døgnrapport fra tirsdagen. Her står anført en masse andre hændelser af en noget mere ubetydelig karakter.

 

Der er absolut ingen efterforskningsmæssige hensyn, der skal tages i denne sag, så hvorfor er episoden ikke nævnt i nyhedsmedier, aviser, døgnrapporten osv.?

 

Vi ser det gang på gang, når det vedrører efterkommere med mellemøstlige og afrikanske rødder.

Læs også
En gruppe ’unge’ terroriserer friluftsbad, men det skjules, hvem disse ’unge’ er – så pludselig kommer der en afsløring  

 

Det er det samme med stenkast

På samme måde er det som sagt, når vi får kastet sten mod os i Gellerup og Bispehaven. Jeg har været med flere gange, hvor vi har været nødsaget til at trække os ud af området på grund af de mange stenkast, hvilket gør det umuligt for os at arbejde på stedet.

 

Der står aldrig noget i medierne.

 

Min omgangskreds er ofte meget overraskede over at høre, hvordan vi er udfordret i disse områder. Hvordan skulle de også vide det, når de aldrig selv kommer i den vestlige del af Aarhus, og når det heller ikke står nævnt i nyhederne?

 

Scenariet er det samme når politifolk bliver overfaldet i deres fritid.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…