En ny form for asylkaos truer nu Danmark: Islamisk Stat smugler terrorister til EU forklædt som asylansøgere

Google Maps / You Tube

Er manden ægte asylansøger, eller er han IS-terororist forklædt som asylansøger?

 

Det er et problem, som politiet og Udlændingestyrelsen fremover skal tage stilling til, når sommerens asylpres for alvor sætter ind.

 

Således vurderer EU’s Grænseagentur, Frontex, at alene fra Libyen vil over en million illegale indvandrere i år forsøge at nå de europæiske kyster via Middelhavet, og blandt dem vil der være krigere fra Islamisk Stat (IS) forklædt som bådflygtninge.

 

Og har de først sat deres fod på europæisk jord er der fri og uhindret adgang til hele EU og dermed også Danmark, ligesom formålet med at optræde som asylansøgere kun kan være ét.

 

At gennemføre terrorhandlinger i det land, hvor de som asylansøgere helt legalt kan bevæge sig frit omkring, medens de får kost, logi og lommepenge på statens regning.

 

Libyske og ægyptiske myndigheder slår alarm

Ifølge den britiske TV- og radiostation, BBC, er det libyske og ægyptiske myndigheder, som nu slår alarm og advarer om, at Islamisk Stat i øjeblikket er i fuld gang med at sende krigere forklædt som bådflygtninge til EU.

 

Ifølge BBC har den ægyptiske ambassadør i Storbritannien således advaret om “både fulde af terrorister”, hvis det internationale samfund ikke griber ind.

 

Ligeledes har den italienske regering ifølge BBC udtrykt frygt for, at bådene med flygtninge er infiltreret af krigere fra Islamisk Stat.

 

Heller ikke fra de lybiske myndigheder skorter det på alarmer.

 

De europæiske politibetjente kan ikke se forskel”

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Således advarede en talsmand for den libyske regering, Abdul Basil Haroun, i et interview med BBC Radio 5 i kraftige vendinger om det stigende antal IS-krigere, der nu har kurs mod EU forklædt som bådflygtninge.

 

“IS bruger bådene til de folk, som de ønsker at sende til Europa, da de europæiske politibetjente ikke kan se forskel på, hvem der er fra IS og hvem, der er en normal flygtning,” understregede den libyske regeringstalsmand.

 

Han oplyser, at han blandt andet har sine informationer fra de bådejere, som IS har givet lov til at fortsætte deres menneskesmugleri mod, at IS får halvdelen deres indtægter.

 

Islamisk Stat tjener selv formuer på menneskesmugleri

Folk på flugt fra Islamisk Stat bliver ofte smuglet til EU af Islamisk Stat. Det lyder som noget af et paradoks, men er ifølge det anerkendte amerikanske nyhedsmagasin, Time Magazine, ikke desto mindre et faktum.

 

Af en rapport fra det norske Center for Global Analyse (Norwegian Center for Global Analysis) fremgår det ifølge Time Magazine, at ISIS har tjent op mod 323 millioner britiske pund, eller 3,3 milliarder kroner, på at smugle flygtninge til EU.

 

Ifølge direktøren for det norske analysebureau, Christian Nellemann, arbejder Islamisk Stat målbevidst på at skabe de flygtningestrømme, som de herefter selv som menneskesmuglere tjener tykt på.

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

 

De gør det blandt andet ved at angribe flygtningelejre.

 

“Hvorfor skulle de ellers angribe flygtningelejre ved den syrisk-jordanske grænse? Formålet er at drive flygtningene ud på en længere flugt,” siger Christian Nellemann ifølge Time Magazine.

 

Tværs gennem Sahara til Libyen

En af hovedruterne for denne længere flugt foregår tværs gennem Sahara til den vigtige libyske havneby Benghazi, kendt som dørtærsklen til Europa, og som Islamisk Stat erobrede i februar i år og nu kontrollerer totalt.

 

For dem, der kan betale, koster turen gennem Sahara ifølge Time Magazine mellem 800 og 1.000 britiske pund, eller mellem 8.213 og 10.266 kroner. Overfarten fra Benghazi til EU i faldefærdige plimsollere koster ifølge nyhedsmagasinet typisk mellem 1.500 og 1.900 britiske pund. Eller mellem 15.400 og 19.500 kroner.

 

For Islamisk Stats egne krigere forklædt som asylansøgere er overfarten naturligvis gratis, og det var formentlig nogle af dem, der i april i år smed 12 kristne bådflygtninge overbord ude midt i rum sø i Middelhavet.

 

Læs også
Video afslører menneskesmuglernes nye vej til at få illegale afrikanere ind i Europa

Da Islamisk Stat erobrede Benghazi, fejrede de det således ved at halshugge 21 ægyptiske kristne.

 

Og nu kan de dukke op i Danmark som asylansøgere

Hvis forudsigelserne fra Frontex om en million bådflygtnminge fra IS-kontrollerede havnebyer i Libyen kommer til at holde stik, kan strømmen af asylansøgere og dermed måske også krigere fra Islamisk Stat med deres egen dagsorden ikke undgå at ramme Danmark.

 

Asylansøgere, der rutinemæssigt indkvarteres i Sandholm og andre flygtningecentre, befinder sig langt under PETs radar, der primært er indstillet på folk, der bor i Danmark og personer, som PET via sit internationale netværk bliver gjort opmærksom på.

 

Som den libyske regerings talmand, Abdul Basil Haroun, meget præcist udtrykte det i interviewet i BBC Radio 5, så kan de europæiske politibetjente “ikke se forskel på, hvem der er fra IS og hvem, der er normal flygtning.”

 

Tilbage står, at politiet og Udlændingestyrelsen fremover kun kan håbe på, at en asylansøger er ægte og ikke en forklædt kriger fra Islamisk Stat med sin hel egen dagsorden.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…