En bande indvandrerdrenge terroriserer et fredeligt lokalsamfund med vold mod sagesløse unge

Arkivfoto/Colourbox

Dragør er normalt et meget fredeligt sted. Et sted, hvor både de lokale og folk udefra hygger sig i en venlig og afslappet stemming. Men nu er byen blevet ramt af et meget ubehageligt problem.

 

Politiet, unge i lokalsamfundet og fodboldspillere i Dragør Boldklub har i den seneste tid oplevet markant stigende problemer med vold, eksempelvis ved overfald med flasker og jernstænger i de seneste weekender. Hændelser, der er kendetegnet ved umotiveret, rå vold.

 

Overfaldene er begået af et tæskehold bestående af en gruppe indvandrerdrenge. Overfaldene er dels gået ud over nogle af de unge foldbolddrenge, hvoraf en enkelt ligefrem har stået på en “eftersøgt-liste”, dels nogle helt tilfældige unge.

 

I løbet af de sidste par uger er 3-4 unge blevet slået ned, og 3-4 unge truet.

 

Derfor inviterede klubleder Tina Vexø sammen med faderen til en af de unge spillere, som er blevet overfaldet, torsdag aften til et “Stop Vold”-møde i samarbejde med politiet.Formålet med mødet var at gøre såvel forældrene som de unge bevidste om, hvordan man forholder sig, når vold og trusler rammer venner og familie.

 

Politiets deltagelse i mødet viste, at man tager det her særdeles alvorligt. Udover ledende politiinspektør Jan Bjørn, Station City deltog efterforskningslederen fra Borgernær Kriminalitet Amager, lederen af Lokalpolitiet Amager og Christianshavn, en repræsentant for Det Kriminalpræventive Råd, flere SSP-konsulenter samt den lokale præst.

En del bekymrede forældrepar og mange unge spillere var også mødt op. Men til trods for, at volden skyldes indvandrerdrenge, var ingen forældre med indvandrerbaggrund mødt op.
Dragørbørn er trygge børn
Ifølge den lokale præst er Dragør-børn trygge børn, men sådan er det ikke længere. For bare et par uger siden løb nogle af dem for livet.

 

Den første voldsepisode fandt sted ved Havnefesten for 14 dage siden. Her overfaldt en gruppe bestående af 5 indvandrerdrenge fuldstændig umotiveret en 16-årig dreng fra boldklubben. De slog ham i hovedet med en flaske, der gik i stykker, og stak ham efterfølgende i halsen med flasken.

 

Næste voldsepisode skete ugen efter på Amager Strand, hvor alle gymnasieklasserne hyggede sig. Her ledte tæskeholdet bestående af 5 indvandrerdrenge efter drengene fra Dragør, som ifølge trusler i en lukket facebook-gruppe skulle “smadres”.

 

I frustration over at de ikke fandt de drenge, de ledte efter, overfaldt tæskeholdet en helt tilfældig ung dreng med en jernstang. Blandt andet fik han brækket næsen, en tand slået ud og det ene øre halvt revet af.

 

Både før og efter voldsepisoderne har der på de sociale medier facebook, instagram og snapchat været gjort flittigt brug af trusler. I en lukket facebook-gruppe har der floreret trusler mod fire navngivne Dragør-drenge. Trusler, som politiet tager særdeles alvorligt. Som sagt har en enkelt dreng endda stået på en såkaldt “eftersøgt-liste”.

 

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

Gruppen af indvandrerdrenge har gået rundt og ledt efter Dragør-drengene, dels i bussen, dels på Amager Strand. Og det har skabt utryghed. Drengen, som har stået på “eftersøgt-listen” har ikke sovet i flere dage. Og selv store gymnasiedrenge færdes nu helst i flok.

 

Vold er alvorligt både for offer og gerningsmand

Den Korte Avis talte forud for mødet med ledende politiinspektør Jan Bjørn og spurgte ham, hvorfor han, der er leder af Københavns Politis tre politistationer Amager, Bellahøj og City, havde taget turen ud til Dragør.

 

– Her er der tale om en fælles indsats mellem myndigheder og lokale borgere i forhold til kriminalitet i et lokalområde, derfor deltager jeg gerne. Jeg følger med, læser alle lokalaviser, bor selv på Amager. Elsker denne del af politiarbejdet.

 

– Jeg håber på flere ting. Dels at få de unge i tale og få dem til at forstå, at vold er ikke nogen god vej. Vold er alvorligt både for offer og gerningsmand. Dels at få forældrene i tale. Få dem til at tage medansvar og forstå, at “selvfølgelig skal vold anmeldes”. Det er skidt, hvis folk i stedet tager sig selv til rette.

 

– Initiativet er boldklubbens, og det er rigtig godt. Lederen af Lokalpolitiet på Amager kender de unge og vice versa. Han deltager også. Derudover er det vigtigt at få forældrene til at følge mere med i, hvad der sker på de sociale medier. Det er lettere at fremsætte trusler her, men det gør det ikke mindre strafbart.

 

Stærk opbakning til Dragør Boldklub

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

Arrangørerne håbede med arrangementet at markere, at boldklubben, som i 2014 blev valgt som Årets Ungdomsklub, og som støttes af hver 10.borgeri Dragør, under ingen omstændigheder vil acceptere, at deres unge spillere eller andre lokale unge udsættes for trusler og vold.

 

Voldsmanden, som stod bag det ekstremt grove overfald med flasken, blev anholdt 5 dage senere og er nu sigtet i sagen.

 

Foto: Klubleder Tina Vexø og Dragør kommunes SSP-konsulent, Peter Henriksen

Foto: Jan Bjørn, Station City, efterforskningsleder Jesper Cederholm, Borgernær Kriminalitet Amager og lederen af Lokalpolitiet Amger og Christianshavn, Jesper Schultz-Wiiengaard

Foto: mødedeltagere

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…