Efter otte års fængsling og udvisning for bestandig: Den samme polak begår stadig kriminalitet i Danmark

Danske domstole udsteder rask væk indrejseforbud til østeuropæiske kriminelle, men i virkelighedens verden viser erfaringerne, at disse indrejseforbud ikke er det papir værd, de er skrevet på.

 

Da der ikke er nogen kontrol med, hvem der rejse ind og ud af lander, kommer og går de udviste østeruopæiske kriminelle, som det passer dem, og fortsætter deres kriminelle akltiviteter mod den danske befolkning.

 

Ifølge en opgørelsen fra Rigspolitiet fra jauar i år, blev 476 personer sidste år grebet i at have overtrådt deres indrejseforbud, men det er kun toppen af isbjerget

 

“Vi kan konstatere, at op imod halvdelen af de berigelseskriminelle, der bliver idømt indrejseforbud, vender tilbage og begår ny kriminalitet inden for et år,” siger videpolitiinpektør Tormod Christensen fra Rigspolitiets Natioanle Efterforskningscenter (NEC) til TV 2 Dokumentar.

 

Han understreger, at Rigspolitiet er overbevist om, at endnu flere bryder deres indrejseforbud uden at blive fanget, ligesom mange andre blivet pågrebet mere end et år efter, at de er udvist.

 

Fik otte års fængsel og udvist. Huserer stadig i Danmark

En af de mange, som kun har en hånlatter til overs for et dansk indrejseforbud, og som gang på gang bliver pågrebet, er en 35-årig polak med en fængselsstraf på otte år bag sig.

 

For seks år siden blev han ifølge Ekstra Bladet sammen med to andre landsmænd idømt otte års fængsel og udvisning for bestandig efter et groft gidselrøveri i 2007 i Nordsjælland, hvor et ægtepar blev bortført i deres egen bil med det formål at tvinge dem til lukke røverne ind i deres importvirkomhed.

 

De tre polakker opgav røveriet og smed ægteparret, som havde måttet efterlade to små børn i deres hjem, ud af deres bil på Hillerød-motorvejen og brændte senere bilen af i Bagsvær.

 

Udvisningen anfægtede dog ikke den 35-årige polak. I marts sidste år blev han ligeledes ifølge Ekstra Bladet pågrebet i Magasin på Nytorv i København med to stjålne flasker parfume og truede i den forbindelse forretningens vagter med en peberspray.

 

Den sag gav ham syv måneders fængsel for blandt andet også overtrædelse af indrejseforbuddet, hvorefter han efter endt afsoning påny blev sendt ud af Danmark.

Læs også
Så mange asylansøgere i Danmark blev sidste år dømt overtrædelser af straffeloven – herunder for drab og voldtægter

 

Dømt igen i torsdags: grov vold

Men nu er han her igen med ny kriminalitet. Trods indrejseforbud og dom for overtrædelse af indrejseforbud.

 

I torsdags den den 6. august blev han ved Retten i Roskilde idømt ti måneders fængsel.

 

Denne gang for grov vold, hvor han ifølge Ekstra Bladet havde overfaldet et par polske bekendte med knytnævesalg, halsgreb og stukket den ene af dem med en kniv.

 

Også denne gang omfatter strafudmålingen en overtrædelse af det efterhånden dybt illusoriske indrejseforbud.

 

Den 35-årige polak erkendte overtrædelsen af indrejseforbudet og den ulovlige kniv samt iøvrigt også sprituskørsel uden kørkort, men benægtede ifølge Ekstra Bladet volden og tog betænkningstid med hensyn til at anke dommen til Landsretten.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…