Effektiv kamp mod kriminelle

Grænseoverskridende kriminalitet er en af de helt store udfordringer.

 

Kyniske menneskesmuglere, pædofili-ringe, menneskehandlere og internationale bander skal bekæmpes effektivt.

 

Derfor er det uhyre vigtigt, at Danmark deltager som fuldgyldigt og aktivt medlem af det fælles europæiske politisamarbejde, EUROPOL. Det handler om tryghed til danskerne.

 

Derfor er det uhyre glædeligt, at Venstres sammen med regeringen, De Konservative og SF har indgået aftale om at omdanne det nuværende retsforbehold til en tilvalgsordning, hvor vil tilslutter os samarbejdet i EU på de områder, der giver mere tryghed til danskerne.

 

Aftalen sendes til folkeafstemning i starten af 2016. Det skal understreges kraftigt, at vi ikke tilslutter os EU’s fælles udlændingepolitik.

 

Venstre har sikret sig vetoret og kommer ikke til at tillade en fælles EU udlændingepolitik ind af bagdøren. Det står mejslet i sten. Vi skal aldeles ikke have andre lande til at pådutte os noget på udlændingeområdet.

 

Det har været fremme i debatten, at Danmark “bare” kan få en parallelaftale om et fortsætte samarbejdet i EUROPOL. Det er dog ikke nogen reel mulighed.

 

Hver enkelt parallelaftale skal forhandles på plads med hvert af de 27 medlemslande, og EU-kommissionen skal godkende den. Det er ekstremt usandsynligt, at Danmark skulle få særbehandling på dette område.

 

Jeg ser nu frem til en folkeafstemning, hvor vi giver det danske politi mulighed for at deltage i kampen mod grænseoverskridende kriminalitet med fuld styrke og indflydelse.

 

Hvor der er vilje er der vej.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…