Din grillkylling kan måske være med til at finansiere radikal islam

Foto: Kim Møller

Det er sommer og grilltid. Hvad er mere lækkert end en saftig kylling ristet over grillen?

 

Det er også valgkamp, hvor kandidaterne taler for og imod højere skatter, lavere skatter, omlægning af skatter og skattefri belønninger. Men ingen fortæller om den muslimske kirkeskat, vi betaler, når vi lægger en kylling i indkøbsvognen.

 

Hvis en kylling koster under 100 kroner, så er den halalslagtet. I reglen kan man se det på bagsiden, for der er et lille sort mærke på størrelse med en 50-øre, og forstørrer man det, kan man se, det er et billede af en moske.

 

Når man taler om halal, så er der altid mindst et par stykker, der fortæller om deres bedstemor, der i øvrigt også gik med tørklæde, som svingede øksen over en baskende kylling, og med et slag, var den slagtet. Slagtemetoden på et moderne fjerkræsslagteri er ikke væsentlig forskellig fra den, bedstemor stod for. Af med hovedet og så til videre forarbejdning.

 

Betyder det virkelig så meget, at der enten står en mand og fremsiger bønner, eller at bønnerne kører i sløjfe på båndoptageren i slagtehallen? Næh, det betyder da ikke noget.

 

Hvad der for alvor betyder noget er, at de fleste danske fjerkræsslagterier har indrettet deres virksomhed, så den lever op til sharialovens bestemmelser. Og at udgifterne til certifikatet, der dokumenterer, at shariaen er fulgt til punkt og prikke, betales af forbrugerne. Altså også af kristne, jøder, buddhister, ateister og andre religiøse eller ikke religiøse grupperinger.

 

Med hensyn til oksekød er gråzonen koksgrå på grænsen til det kulsorte, for danske kvægslagterier betaler også halalafgifter. Hvor meget kan man læse om i Landbrug & Fødevarers nyhedsbrev nummer 33 fra 2013.

 

Det er svært at finde mur- og nagelfast dokumentation for, hvor meget det drejer sig om. Indtil midt i nullerne havde Islamisk Kulturcenter monopol på udstedelse af certifikater. Islaminfo.dk fortæller på sin side:

 

”I dag har kulturcenteret ikke mere eneret på halal-certifikater, og flere langt mere radikale grupper bl.a. Ahmed Abulaban, som leder af araberne og somalierne, samt Minhaj ul-Quran, tegner i dag billedet. Dette mere rabiate billede skyldes øget tilvandring af netop disse befolkningsgrupper.”

 

Oplysningerne er ikke dugfriske, for Abu Laban er fortid, og det er Gadaffi, som der også refereres til, også.

 

Læs også
Kunderne elskede pølsevognen på Brønshøj Torv, men nu har ejeren givet op efter grov chikane fra drenge – de krævede, at der kun blev solgt halal

Siden oplyser desuden, at der udstedes halal-certifikater for seks millioner kroner om året. Man kan jo have en lurende mistanke om, at beløbet ikke er blevet mindre siden da. Og jeg tør slet ikke tænke på, hvad millionerne bruges på.

 

Nogle vejrkyndige påstår, at nu kommer sommeren. Jeg skal ikke være den, der blander mig i, hvad folk spiser, men jeg vil gerne slå til lyd for, at der indføres en mærkningsordning, så forbrugerne har et reelt frit valg, om bøffen eller grillkyllingen skal være halal eller ej.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…