Mange af de nye jobs er blevet besat af østeuropæere – samtidig har 1397 indvandrerfamilier hævet 255 mio i kontanthjælp

Arkivfoto: Steen Raaschou

Vi har hørt det igen og igen fra Københavns Kommune og fra regeringen. Indvandrere skal væk fra kontanthjælp.

 

Det skal være slut med indvandrere på kontanthjælp. De skal lære dansk og i arbejde. Sådan sagde for eksempel beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev (R) for to år siden.

 

Men situationen er tilsyneladende værre end nogen sinde.

 

Københavns Kommune har jobcentre med mange ansatte, aktivering og dyre integrationsprojekter. Men alligevel har 1397 indvandrer-familier været 7 år eller mere på kontanthjælp.

 

Enten har den ene eller begge forældre været på kontanthjælp. Det er især indvandrere fra ikke-vestlige lande.

 

Det viser tal, som Københavns Kommune har givet i et svar til medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre Jens-Kristian Lütken.

 

Alt for få krav

 

Og det koster skatteyderne mange penge: 255 millioner kroner har kommunen regnet sig frem til, at de passive indvandrere har kostet de seneste syv år.

 

»Der bliver stillet alt for få krav, når der er så mange, der kan gå i så mange år på kontanthjælp,« siger Venstres medlem af Borgerrepræsentationen Jens-Kristian Lütken. (BT)

 

»De her mennesker er bare blevet parkeret, så på den led er det også resultatet af en katastrofal integration kombineret med, at gevinsten ved at tage et arbejde er alt for lille,« siger han til avisen.

 

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

Stort problem i hele landet

Og det er ikke kun i Københavns Kommune, at indvandrere i stort tal er på passiv forsørgelse. Siden regeringen kom til i 2011, er antallet af ikke-vestlige indvandrere på kontanthjælp steget med 40 procent. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Det tilsvarende tal for etniske danskere er ‘kun’ 14 procent. (BT)

 

Situationen er helt grotesk. De nye jobs, som bliver skabt bliver besat med arbejdskraft fra Østeuropa.

 

Der er skabt 20.700 nye jobs siger Dansk Arbejdsgiverforening. De 20.000 er besat af østeuropæisk arbejdskraft.

 

Samtidig betaler skatteyderne enorme beløb til kontanthjælp og anden forsørgelse af tusindvis af indvandrere, som sagtens kan arbejde.

 

I går skrev vi om en af dem. Abdiquadir Roble fra Somlia. Han er 44 år og på alle måder i stand til at arbejde, selv om han taler dårligt dansk. Men alligevel har han været uden arbejde i 20 år og på kontanthjælp i 19 ud af de 22 år han har været i Danmark.

 

Det er utroligt, at der ikke bliver gjort oprør mod dette urimelige system.

Læs også
Chok i Holland: Mange politifolk med indvandrerbaggrund er stærkt involveret i kriminel aktivitet

 

Regeringen siger, den har skabt 40.000 nye jobs. Dansk Arbejdsgiverforening har omregnet det til fuldtidsstillinger – 20.700.

 

siger, at det kun er godt 20.000 fulDet er , at

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…