Du risikerer at blive berøvet, hvis du tager toget i Paris

20 unge mænd stod på toget og røvede passagerne – kriminalitet er blevet hverdag i de franske tog.

 

Hvis man vil leve livet farligt, skal man åbenbart friste skæbnen som passager i regionaltogene i de parisiske omegnskommuner. Her sætter overfald og røverier ekstra krydderi på togturen.

 

Banden af unge kriminelle gik fra wagon til wagon mellem Juvisy-sur Orge og Saint-Michel-sur-Orge, hvor de truede rejsende til at udlevere mobiltelefoner, I-pads, beklædningsgenstande og tegnebøger.

 

Den store franske avis har rekonstrueret forløbet som kan ses i linket her:

 

Politiet har netop arresteret fem unge med indvandrerbaggrund i alderen 16 til 23 år, tre mænd og to kvinder, som er sigtet for at have stjålet en mobiltelefon fra en kvindelig passager på banegården i Athis-Mons. De er sat i varetægtsarrest, mens politiet undersøger, om de kan sættes i forbindelse med en  snes unges røveriske overfald på passagerer på linierne C og D.

 

 

Togene plaget af kriminelle

 

Det er usædvanligt, at så stor en gruppe røver et tog. Men kriminalitet er blevet hverdag i de franske tog.

 

En ung pige, som forrige weekend faldt i søvn i toget, fik en brat opvågning, da hun opdagede, at hun var ved at blive voldtaget af en rumæner. Da han ikke kunne fuldbyrde sit forehavende, nøjedes han med at stjæle hendes taske, før han hoppede af på stationen i Fleury-Mérogins.

 

En ung pige, som torsdag aften blev kørt over af et tog, slap med hårde kvæstelser. Vidner kunne fortælle, at hun var blevet skubbet fra perronen ned på skinnerne.

 

En mandlig passager, som havde lært karate, bød en provokatør op til kamp og fik givet ham en kajeryster. Men han var ammen med to andre urostiftere, som kom vennen til hjælp, og tre mod én kunne den modige passager ikke klare. Han fik et blåt øje og et skævt tandsæt som minde om sin togrejse.

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

 

For nogle uger siden blev en togfører overfaldet. Det udløste proteststrejke fra personalet på samtlige RER-linier, fordi de savnede beskyttelse.

 

 

Det er sket før hvor politiet har grebet ind

 

Men politiet har ikke altid været magtesløst over for de kriminelle elementer på omegnsbanerne.

 

I 2013 blev 180 betjente sat ind i en razzia i Grigny, hvor 15 mindreårige på16 og 17 år havde begået overfald ikke blot i regionaltogene, men også raseret et apotek, flere forretninger og barer i området. Ved ransagninger på deres bopæl fandt politiet PC’er, mobiltelefoner og tøj, som de havde frarøvet togpassagerer. De mindreårige tilhørte en rap-gruppe, som kaldte sig MCD, Mafia Grigny Danger.

 

De er i dag under forvaring på diverse sociale institutioner, men der er helt klart ingen mangel på efterfølgere, som kan gøre det utrygt at være pendler på de parisiske regionaltog.

 

Læs også
”De kalder os hvide svin”

Myndighederne siger, at sikkerheden nu vil blivet øget på togene.

 

Halvdelen af franskmændene siger, at de er utrygge ved at køre med togene.

http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2013/03/18/01016-20130318ARTFIG00711-le-rer-d-attaque-par-des-jeunes-dans-l-essonne.php

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…