Den helårlige arbejdskamp

Youtube

I fredags skiftede datoen fra april til maj. Hvert år, når datoen slår den første maj, fejres de, der hver dag står op og tager på arbejde.

 

Første maj er for nogle en dag med bragende brandtaler og syngende skåltaler under bøgenes grønne kroner. Andre griller måske røde pølser på plænen, mens dagen er en ganske almindelig arbejdsdag for andre – selv på trods af dette års helligdag.

 

Samfundets hjul må jo holdes i gang. Lige meget hvad du foretog dig i fredags håber jeg, du nød dagen. Men vi skal huske på, at kampen for de danske arbejdspladser og de bedre erhvervsvilkår er en helårlig arbejdskamp.

 

For der er efterhånden ikke meget mere end historiens vingesus tilbage over denne kampdag. Før var det en kamp for lønrettigheder, for arbejdstid og fritid – nu er det måske mere en kærkommen anledning til at mødes i gode venners lag.

 

Og det er tosset, når nu Danmark har verdens højeste skatter og afgifter. Derfor bør vi rette kampdagens fokus mod skatten og afgifterne, der forringer vores konkurrenceevne og som sender danske arbejdspladser ud af landet.

 

Danske virksomheder har svært ved at konkurrere på det globale marked – ikke kun mod lavtlønslande, men også mod vores nærmarkeder i Sverige og Tyskland – på grund af de høje skatter. Det koster ikke kun på beskæftigelsen, men altså også på muligheden for fortsat at finansiere vores fælles velfærd med gode hospitaler, skoler og plejehjem.

 

Der er brug for, at vi investerer i arbejdspladser, og det kan vi gøre ved at sætte skatten ned, og bidrage til en lettere dagligdag for det arbejdende folk. F.eks. ved at fjerne NOx-afgiften og videreføre BoligJob-ordningen.

 

Samtidig skal et skatte- og byrdestop give danskerne tryghed for, at skatter og afgifter ikke pludselig bliver sat i vejret. Virksomhederne skal trygt kunne foretage investeringer i vished om, at de ikke bliver pålagt øgede skatter eller økonomiske byrder.

 

Så lad os alle huske på, at kampen for de danske arbejdspladser og de bedre erhvervsvilkår er en helårlig arbejdskamp.

 

Fatma Øktem, folketingsmedlem (V) – Valgt i Østjyllands Storkreds

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…