Muslimernes talsmand i Jerusalem: “Der har aldrig været et jødisk tempel på Tempelbjerget”

”Søg dem, der søger sandheden. Flygt fra dem, der har fundet den.”

 

En sund livsvisdom, som jo tilskynder til, at vi i vor korte gang på jorden gør vort bedste for at lære, men advarer mod åndeligt hovmod, fanatisme og fundamentalisme.

 

Jeg tænkte på det gamle mundheld forleden, da jeg hørte, at Jerusalems muslimske talsmand, muftien Sheikh Muhammad Ahmad Hussein, i et interview på Channel 2 News, slog fast, at der historisk aldrig havde været noget som helst, der knyttede jøder til Al Aqsa – Tempelbjerget, som vi kalder det:

 

“Der har aldrig været et jødisk tempel på Tempelbjerget – det sted har været hjemsted for en moské siden Verdens skabelse…!”, og “Al Aqsa har været muslimsk og intet andet siden Adam”, råbte han. Og han trak efter sigende ikke engang på smilebåndet.

 

Muftien af Jerusalem har, alene i kraft af sit embede, en helt uvurderlig betydning for den måde, hvorpå muslimer tænker og agerer. Mange unge arabere i det omstridte område følger med glødende entusiasme muftien, som jo nu sætter ord og sandhedsværdi på det, de tænker:

 

‘Jøderne har intet at gøre her. De har absolut ingen som helst religiøs tilknytning til stedet. De har ikke alene taget vores land, de har også taget kontrollen vore hellige steder’.

 

De unge muslimer søgte den historiske sandhed om Jerusalem og de fandt den hos én, der for længst havde fundet den, og heldigvis faldt den meget godt i hak med det, de unge egentlig allerede havde på fornemmelsen…

 

Men hvor anbringer alt dette Israel? Jo, uanset hvor meget, man anstrenger sig og uanset hvor langt man strækker sig, kan man ikke håbe på dialog og kompromis, hvis modparten allerede har fundet sandheden.

 

Og hvor den jødiske stat Israel allerede ved statens selvstændighed officielt og fuldt ud anerkendte, at Jerusalem også for muslimer (og kristne) er en hellig by, har denne historiske realitet aldrig rigtig nydt fremme hverken hos byens skiftende muftier eller for det palæstinensiske lederskab.

 

Og når Israel for unge palæstinensere står som selve indbegrebet af løgn, og man ved med 100 procents sikkerhed, at det forholder sig sådan, ja, så er det altså ikke altid så let at være Israel.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Yvette Espersen, er redaktør for israel-info.dk

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…