Danskerne på vej til at blive mindretal i flere postnumre – regeringen gør ingenting

(Foto: Vollsmose/privat/arkiv/)

Brøndby Strand, Odense Nordøst og Brabrand vil inden længe have flere indvandrere end etniske danskere. Det viser en ny analyse af Ugebrevet A4.

 

I enkelte boligområder er der allerede et flertal af indvandrere. F.eks. er otte ud af ti beboere i Gellerupparken i Brabrand nær Aarhus indvandrere eller efterkommere med ikke-vestlig baggrund.

 

Men snart er der også et flertal af indvandrere  i flere postnumre landet over. Eller sagt på en anden måde: Danskerne vil være i mindretal i det område, hvor det bor.

 

Det viser, at vi stadig har alvorlige problemer med parallelsamfund og ghettoer i Danmark. Men regeringen gør ingenting.

 

Problemerne fortiet i boligaftalen

Senest havde regeringen mulighed for at sætte parallelsamfund og ghettoer på dagsordenen under forhandlingerne om den almene boligaftale.

 

Regeringen kunne have givet boligselskaberne bedre redskaber til at ændre beboersammensætningen i de pågældende områder. Det gjorde Venstre, da vi havde regeringsmagten.

 

Vi indførte f.eks. kombineret og fleksibel udlejning, der gjorde det muligt at afvise modtagere af kontanthjælp og i stedet opprioritere ansøgere med fast arbejde. Vi indførte også boligsociale helhedsplaner, der dækker over indsatser i områderne hvortil der kan ydes særlig støtte. I Venstre havde vi gerne set regeringen arbejde videre med den slags redskaber. Men regeringen ignorerede problemstillingen.

 

Ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, har ellers udtalt til Berlingske Nyhedsbureau, at »vi har nogle områder med meget store udfordringer.« Men det er altså ikke udfordringer, der er værd at gøre noget ved.

 

Det er skuffende, at regeringens ambitionsniveau er så lavt. Parallelsamfund er nemlig et alvorligt problem både for selve området og for det omkringliggende samfund.

 

Parallelsamfundene afskærer hele generationer af indvandrere fra det danske samfund. Mange af dem mister tilknytningen til arbejdsmarkedet og i stedet ender relativt mange af dem som kriminelle. Det er efter min mening ikke en værdig fremtid for indvandrerne og deres efterkommere, og det skaber selvsagt utryghed i det omkringliggende samfund.

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

 

Desværre lader det ikke til, at regeringen er interesseret i at tage fat i problemerne med ghettoisering og parallelsamfund. Deres strategi er åbenbart at stikke hovedet i busken og håbe på det bedste.

 

Louise Schack Elholm, Venstres boligordfører

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…