Britiske Patrick Condell siger tingene, som de er

Det er ikke alle i Danmark, der har hørt om Pat Condell, og det kan man sådan set godt forstå. Manden er yderst politisk u-korrekt, og siger ting, andre nøjes med at tænke (forhåbentlig i hvert fald).

 

Derudover er han morsom, intelligent og taler et klart og accentfrit engelsk. Han har ikke den moderne engelske udtale, der i denne forfatters øren lyder mere som fårebrægen end det sprog, Laurence Olivier talte. Og så han har endnu en sjælden kvalitet: Han er befriende ærlig. Det vender vi tilbage til.

 

I Wikipedia står der, at “Patrick Condell er engelsk stand-up komiker og internet-personlighed. Han vandt en Time Out Comedy Award i 1991 og har desuden været regelmæssig panel-deltager på BBC radio.”

 

Det sidste var noget af en overraskelse. Tænk, at den politisk korrekte BBC inviterer ham til at deltager i paneldiskussioner. Det svarer til at DR inviterede den islamkritiske Nicolai Sennels eller provo-kunstneren Dan Park til at være med i et underholdningsprogram. Utænkeligt, ikke sandt? Nå, men Wikipedia siger videre:

“Siden 2007 har han med jævne mellemrum lagt en række hjemmeproducerede videoer ud på diverse websteder, såsom YouTube, i hvilke han tager religion under knivskarp humoristisk behandling. Disse videoer er blevet set af adskillige millioner mennesker og har gjort ham til et kendt internet-fænomen.”

 

Det lyder godt og det bliver bedre:

 

“Condell er – mildt sagt – kritisk over for al religion, og hans videoer anses af mange for at være stærkt kontroversielle. Således har han modtaget adskillige dødstrusler, og i oktober 2008 blev hans video “Welcome to Saudi Britain” censureret af YouTube. Efter pres fra brugere, hvoraf nogle i protest lagde videoen ud på egne brugerprofiler, blev censuren dog ophævet.”

 

Og på YouTube er der masser af Condell videoer. En enkel af dem gengiver noget af den hate-mail, han får. Det er uhyggelig læsning. Ikke alene bliver han lovet alle mulige former for voldelig død, men brevene er formuleret i et så primitivt sprog, at de lader til at komme fra en kloak i stenalderen.

 

Folk, der er bekymrede over “tonen i debatten” skulle tage og læse dem. For de ligner interessant nok den samme hate-mail, som ikke-politisk-korrekte skribenter får herhjemme, breve som det brede publikum desværre sjældent får indblik i.

 

Pat Condell ser man ikke i de danske medier, hvor han ville, hvis man inviterede ham, virke som en kærkommen modgift til den i mine øjne ulidelige Jon Stewart. Han er hans modpol.

 

Han er herligt sarkastisk, men uden at forfalde til en plat gøren-grin med folk, han ikke kan lide. Han skærer ikke dumme ansigter ad folk, han tager under kærlig behandling. Han klæder dem bare af, så alle kan se, hvor tomme de er.

Læs også
Lilyhammer: En hylemorsom TV-serie om den nordiske barnepigestat

 

Er du til intelligent – og tankevækkende – underholdning, så kan jeg varmt anbefale Pat Condell.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…