Bertel Haarder: Ingen offentlig støtte til dem, der kønsdiskriminerer ligesom skolen, der ikke tog pigerne med til Mekka

Foto: Wikimedia

”En muslimsk friskole i Aarhus har sendt drengene på studieture til Mekka, mens pigerne pænt måtte blive hjemme. Men det er i strid med friskoleloven, lyder det fra Undervisningsministeriet, der kræver tilbagebetaling af 111.000 kroner.”

 

Sådan lyder det på ”Altinget”. Det glæder mig, for det var mig, der som noget nyt indføjede i Friskoleloven, at de frie skoler skal forberede eleverne til et samfund med ”frihed og folkestyre”. Og det udelukker selvfølgelig skoler, der ikke lader pigerne være en ligeberettiget del af skolens liv. Pigerne er jo halvdelen af folket.

 

Samme krav kan kommunerne stille til foreninger, der vil benytte kommunens lokaler. De er efter min mening ikke tvunget til at stille lokaler til rådighed for Hizb-ut-Tahrir og lignende antidemokratiske foreninger. Men de skal naturligvis stille krav, der er ens for alle.

 

Der skal være plads til forskellige kulturer og traditioner. Også for forskellige syn på samfundet. Men grænsen for den offentlige støtte går der, hvor der brydes med principperne for demokrati, menneskerettigheder og ligestilling mellem kønnene.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…