Asylstrømmen øges med voldsom kraft og overskygger nu andre problemer i Europa – Danmark kan få en vigtig rolle

You Tube

De kommer over Middelhavet. De kommer fra Tyrkiet til Grækenland. De kommer op gennem Balkan via Ungarn eller Bulgarien. Og de kommer i kolossalt stort antal.

 

For Europas lande giver det ikke længere mening at diskutere asylansøgere, som var det små grupper af forfulgte, der skal gives et fristed.

 

Der er nu tale om en regulær folkevandring. Ikke mindst fra Mellemøsten og Afrika.

 

Nogle er personligt forfulgte. Nogle flygter fra krig. Nogle synes bare, at deres hjemland er blevet for utrygt. Mange vil væk fra lande med eksploderende befolkninger og fattigdom – de håber på en langt bedre tilværelse i et velhavende europæisk land.

 

De politisk korrekte taler stadig, som om der var tale om et begrænset problem og ikke om en folkevandring af hidtil ukendte dimensioner. De lever i verden af i går.

 

Men det er nødvendigt at se virkeligheden i øjnene:

 

Asylstrømmen øges med voldsom kraft – den overskygger nu andre problemer i Europa.

 

Det vil kræve en enorm indsats at håndtere problemet. Danmark kan i den forbindelse få en vigtig rolle.

 

Det går meget stærkt i Tyskland

Tyskland er det stærkeste eksempel på, hvor dramatisk udviklingen er.

 

Indtil for nylig lå det officielle tyske skøn for asyltilstrømningen i år på 450.000 personer. Tirsdag oplyste Handelsblatt, at regeringens nye skøn, der offentliggøres i dag onsdag, lyder på 750.000!

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Det er tal, som disse, der i søndags fik forbundskansler Angela Merkel til i et TV-interview at sige, at asyltilstrømningen kommer til at ”optage Europa meget, meget mere end Grækenland og euroens stabilitet”.

 

Süddeutsche Zeitung taler om, at asylansøgerne kan blive ”århundredets største problem”.

 

Tirsdag opfordrede FN’s Højkomissær for Flygtninge, Antonio Guterres, andre europæiske lande til at tage flere asylansøgere, så Tyskland og Sverige kan blive aflastet.

 

Målt i forhold til indbyggertal ligger Danmark også i den høje ende som nummer fem inden for EU.

 

Jævn fordeling på EU-landene? Glem det!

Intet tyder dog på, at man kan få en jævn fordeling af asylansøgerne på de europæiske lande.

 

Læs også
Bogen anbefales enhver, som gerne vil forstå baggrunden for nogle af de aktuelle problemer i EU

For det første søger asylansøgerne i høj grad mod bestemte lande. De kommer ind i EU sydfra, men de går efter at komme videre til de rige velfærdsstater i Nordeuropa. Såsom Danmark, Sverige og Tyskland.

 

Nok så mange EU-aftaler om fordeling vil ikke i sig selv kunne sætte en stopper for denne strøm nordpå.

 

For det andet er det illusorisk at tro, at de EU-lande, der i dag kun modtager få, vil øge deres antal meget kraftigt for at aflaste andre. Man får ikke polakkerne til at tage lige så mange som tyskerne (set i forhold til indbyggertal). En vis omfordeling er måske mulig, men ikke en radikal ændring.

 

Nationale stramninger

To ting er helt nødvendige for at tackle de enorme problemer med asylstrømmen:

 

For det første rækker det slet ikke bare at lave en anden fordeling af asylansøgerne inden for EU. Man er nødt til at gennemføre meget kraftige begrænsninger i, hvor mange der samlet set får asyl i de europæiske lande.

 

For det andet kan man ikke vente på, at alle EU-lande bliver enige om, hvad der skal gøres. De enkelte lande må slå bremserne i her og nu.

Læs også
Præsident Macron vil være den store leder i EU – men han har ikke meget at have det i

 

Danmark er under den ny regering gået forrest med at gennemføre nationale begrænsninger i asylstrømmen. Her i landet er vi heldigvis ikke så hæmmede af politisk korrekthed som andre lande. Det kan give Danmark en vigtig rolle som inspiration for andre lande.

 

Måske er denne inspiration så småt ved at vise sig. Det er i hvert fald interessant at se, at tyske ministre begynder at tage emner op, som står centralt i den ny danske politik: lavere sociale ydelser til flygtninge og større vægt på indsatsen i flygtningenes nærområder.

 

Støjberg på tysk

Forleden talte den tyske indenrigsminister Thomas de Maizière om, at man nok burde se på, om de sociale ydelser til flygtninge var for høje i Tyskland. Han lavede altså ”en Støjberg” – om end foreløbig kun prøvende og forsigtigt.

 

Mandag var det så den tyske udviklingsminister Gerd Müllers tur til at bevæge ad de samme spor som blå blok i Danmark. Han talte om en styrket indsats i flygtningenes nærområder:

 

Man bør give støtte til landene omkring Syrien ”for at hjælpe folk dér, hvor de i første omgang er flygtet til”. Müller føjede til: ”Hvis vi ikke løser problemerne på stedet, vil problemerne komme til os.” (The Local)

 

Læs også
Han blev smidt ud af landet, men han vendte bare tilbage og sagde ”asyl” – så kom han ind igen med blodige konsekvenser

Politikerne er slet ikke på højde med problemerne

Én ting er helt sikker: Politikerne er i dag langt fra på højde med problemernes omfang.

 

Folkevandringen mod Europa skaber et så enormt asylpres, at man slet, slet ikke kan klare det med den indsats, som EU-landene (minus Danmark) kan blive enige om i dag. Det er som at bruge teske til at tømme en båd for vand.

 

Der er heller intet af landene, der på nationalt plan har tilstrækkelige svar parat. Det gælder også Danmark, trods de nye stramninger.

 

Hvis der ikke træffes langt mere vidtgående beslutninger om at begrænse tilstrømningen, vil antallet af flygtninge vokse så kraftigt, at det vil skabe kaotiske tilstande i de europæiske samfund.

 

Folkevandringen er Europas mest påtrængende problem.

 

 

Læs også
“Et personligt engageret angreb på Putin og Trump, som i høj grad fortjener at blive læst trods sine begrænsninger”
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…