Ansatte i Arbejdsformidlingen mistænkes for at rekruttere til terror-organisationer

Asylansøgere og indvandrere er i flere år strømmet til Sverige i stort tal. Mange af dem er dårligt integrerede og ikke på arbejdsmarkedet.

 

Det har medført, at de svenske regeringer har sat en stribe dyre integrationsprojekter i værk.

 

Det er der ikke kommet meget ud af. De tørre tal viser, at mange står udenfor arbejdsmarkedet.

 

Men integrationsprojekterne er ikke kun virkningsløse, de er også blevet brugt til ulovlige formål.

 

Senest er der blevet afsløret tegn på, at der er foregået fuldstændig uhyrlige ting, som har med terror at gøre.

 

Vejledere med anden etnisk baggrund

Det handler om projektet ”Etableringslodser”.

 

”Etableringslodserne” blev oprettet i 2010 som en slags ”støttepædagoger” eller vejledere for flygtninge og indvandrere, som skulle ind på arbejdsmarkedet.

 

Det var den borgerlige Reinfeldt-regering, som afsatte et stort millionbeløb til ”Etableringslodserne”.

 

Arbejdsformidlingen, som fik ansvaret for opgaven, gav den videre til forskellige selvstændige virksomheder. Deres vejledere havde typisk samme etniske baggrund som dem, de skulle hjælpe ind på arbejdsmarkedet. (Sweden Rapport)

 

Men det gik ikke godt. Problemerne er nu blevet så store, at Arbejdsformidlingen har valgt at lukke hele projektet med øjeblikkelig virkning.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

 

Bestikkelse

Allerede i marts 2014 blev der etableret et skærpet tilsyn, fordi noget var helt galt. Vejlederne forsøgte at kapre kunder med gaver og penge. De blev nemlig aflønnet i forhold til, hvor mange klienter de havde.

 

”Det handlede om lån eller gaver til dem, som bruger en bestemt lods, som iPad, telefoner eller penge”, siger lederen af Arbejdsformidlingen Mikael Sjöberg til Expressen.

 

Men trods tilsynet blev det værre endnu, skriver Dagens Industri. (DI.se)

 

De almindelige ansatte i Arbejdsformidlingen havde store arbejdsmiljøproblemer med konflikter med mentorerne og leverandørerne i projekt ”Etableringslodserne”.

 

”Antallet af problemer voksede. Og nu var der også direkte kriminalitet blandt mentorerne såsom bedrageri, bestikkelse, afpresning, salg af folkeregisteradresser og fusk med hele systemet”, siger Mikael Sjöberg.

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

Rystende afsløring

Nu er det oven i disse problemer kommet en chokerende afsløring.

 

Det ser ud til, at der blandt de ansatte har været aktive islamister, som har brugt kontakten til de mange flygtninge og indvandrere til at hverve dem til radikale voldelige grupper.

 

”Der er mistanke om rekruttering til terror via Arbejdsformidlingen”. Sådan lyder overskriften i DI.se på baggrund af oplysninger i Expressen.

 

Ifølge Avpixlat betyder det, at der er blevet rekrutteret til blandt andre Islamisk Stat.

 

”Vi har fået indikatorer på, at der har været forsøg på rekruttering eller kontakt til forskellige voldelige grupper. Det er ikke en opgave for Arbejdsformidlingen, det har vi overdraget til sikkerhedspolitiet”, siger Mikael Sjöberg.

 

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

”Jeg har et ansvar for skatteydernes penge og for medarbejdernes arbejdsmiljø. Jeg kan ikke længere tage ansvar for kvaliteten af det, der foregår, eller for medarbejdernes sikkerhed,” slår Sjöberg fast.

 

Det må han nok sige. Det er jo fuldkommen groteske tilstande, at en arbejdsformidling sætter folk i sving med at lave terror.

 

Kilde: DI.se, Avpixlat, Sweden Rapport, Expressen

 

http://www.di.se/artiklar/2015/2/20/misstankt-rekrytering-till-terror-via-arbetsformedlingen/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…