Uskyldige israelere på stribe er blevet dræbt af palæstinensere – de danske medier er tavse. Hvorfor?

Uskyldige jødiske civile, der dræbes af palæstinensere, finder tit sted, men af en eller anden grund er de danske medier ikke interesseret i, at vi skal vide det.

 

Det er kun når der sker palæstinensiske arabere noget, og helst hvis de er skudt af den israelske hær, at det er interessant.

 

De seneste uger har der været flere eksempler på israelere, der er dræbt – stort set uden omtale i Danmark:

 

Den 14. september blev en civil israeler i Jerusalem dræbt af en palæstinenser, der kastede sten.

 

Den 17. september blev endnu en civil israeler dræbt af palæstinensiske stenkastere.

 

Den 1. oktober, blot én dag efter det palæstinensiske flag blev rejst ved FN-bygningen i New York, blev et israelsk par myrdet foran deres fire børn af palæstinensiske terrorister tilknyttet Abbas’ Fatah.

 

Det var fra en passerende bil, der åbnede ild mod den uskyldige jødiske familie.

 

Hamas lovpriste mordene, og opfordrede aktivister på Vestbredden til at udføre flere terrorangreb.

 

Den 4. oktober blev to mænd dræbt af knivstik i Jerusalems gamle bydel, af en 19-årig med tilknytning til det palæstinensiske Islamisk Jihad. En af de dræbtes kone og deres 2-årige barn blev også stukket med kniven, men overlevede angrebet. Et andet barn på kun et par måneder kom heldigvis ikke til skade.

 

Terroristen tog en pistol fra den en af mændene, som var løbet til frem for at hjælpe, og sendt en byge af patroner af sted mod folkemængden, inden grænsepolitiet nåede frem, og dræbte gerningsmanden.

 

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

Hamas beskriver terrorhandlingen som “heroisk”.

 

Abbas talte i FN

Præsidenten for det Palæstinensiske Selvstyre, Mahmoud Abbas, talte for lidt over en uge siden ved FN. Her truede han med at annullere alle tidligere aftaler med Israel, deriblandt Osloaftalen. Implikationerne i talen er dog vage.

 

Men én ting er sikker: Israel holder det Palæstinensiske Selvstyre ansvarlig for sådanne morderiske angreb, eftersom de palæstinensiske statsstyrede medier og officielle skolepensa har hjernevasket en hel generation af palæstinensiske arabere til, med vold, at modsætte sig enhver form for jødisk tilstedeværelse.

 

Netannyahus talte i FN

I timerne op til angrebet den 1. oktober, stod Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, foran FNs Generalforsamling og langede hårdt ud efter de konstante opildninger og den uendelige propaganda, som Abbas-regeringen bruger, til at skabe den palæstinensiske gadevold, voldelige palæstinensiske angreb på israelske civile og sikkerhedspersonale med en tilsvarende eskalering i anti-israelsk PA-retorik over de sidste måneder.

 

Især i løbet af de seneste uger, og ikke mindst siden de jødiske helligdage begyndte, er stenkast, brandbomber, skarpskyderi mod israelske køretøjer, knivstik og ekstrem chikane af jøder stærk stigende.

 

Læs også
De 4.006 palæstinensere som europæerne ikke har hørt om

De sociale medier flyder over med optagelser og billeder af rystende angreb begået af skrigende palæstinensiske arabere, især kvinder og børn, der råber “Allah Akbar” og spytter på jødiske familier, deriblandt børn, på vej gennem Jerusalems gamle by, for at deltage i højtiderne.

 

Jøder, der bliver jagtet gennem gaderne og væltet omkuld, barnevogne, der bliver sparket på, og skrækslagne børn er blevet dagligdag. Og som det ikke var nok, er der nu også begyndt nye raketangreb fra Gaza for første gang i over et år.

 

Har vi set noget til alt dette i de danske medier? Meget meget lidt, og der har intet været om henrettelsen af det unge par i bilen, hvor deres fire børn sad på bagsædet. Hvorfor?

 

Overskrifterne viser, at medierne har fokus på Israel som skurk og palæstinenserne som ofre

Her er nogle overskrifter fra den sidste tid, som fremhæver Israels aggression mod palæstinensere, men ikke palæstinensernes aggression mod israelske jøder.

 

TV2: ”Det israelske militær har mandag dræbt en 13 årige Palæstinenser”

 

DR: ”Palæstinensere udelukkes i to dage fra det gamle Jerusalem”

Læs også
USA støtter Israel mod EU

 

Ekstra Bladet: ”Røde Halvmåne: 77 palæstinensere såret efter sammenstød”

 

Berlingske: ”Israel affyrer raketter mod Gaza”

 

Jyllands-Posten: “Netanyahu varsler skrappe tiltag efter dobbeltdrab”

 

I Sverige og især i England er overskrifterne endnu værre. BBC, som er en statsejet TV kanal tilsvarende DR, havde en overskrift som lyder:

 

“Palæstinenser skuddræbt efter angreb i Jerusalem dræber to” (“Palestinian shot dead after Jerusalem attack kills two”)

 

Efter en kæmpe protest, besluttede BBC at ændre overskriften til en, der passede mere til sandheden:

Læs også
Erdogan vil ødelægge kurderne – EU og FN er magtesløse

 

“Jerusalem: Palestinian kills two Israelis in Old City” (“Jerusalem: Palæstinenser dræber to israelere i den gamle bydel”)

 

Hvorfor er Palæstinensiske angreb på jøder i Israel ikke nyhedsværdige for den danske medier? Kan det være fordi, historier om jøder under angreb ikke betragtes som lige så nyhedsværdige, som palæstinensiske arabere under angreb? En forklaring savnes.

 

Yvette Espersen er redaktør for israel-info.dk

 

Optagelser fra gerningsstederne  hvor bl.a. det israelske par Eitam og Naama Henkin blev myrdet af palæstinensiske terrorister den 1. oktober:

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…