Ambitiøse klimamål betyder flere danske arbejdspladser

Wikimedia

Netop i disse dage er vores klimaordfører Mette Abildgaard i Paris for at følge forhandlingerne ved Cop21.

 

Topmødet løber frem til den 11. december, hvor det forventes, at en endelig aftale ligger på plads. Det håber vi i hvert fald. En aftale, som må og skal være ambitiøs for, at vi sammen kan kæmpe mod de klimaforandringer, som vi begynder at se konsekvenserne af.

 

For Det Konservative Folkeparti er det vigtigt, at vi er ambitiøse i forhold til reduktionen af CO2-udledning i Danmark.

 

Danmark er allerede i dag godt i gang med den grønne omstilling, og der er ingen grund til at slække på ambitionerne for dansk klimapolitik – tværtimod.

 

Den grønne omstilling, hvor vi tager ansvar for klimaet, kan sagtens gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomisk politik, hvor Danmark på grund af vores store viden inden for dette område samtidig kan skabe vækst og arbejdspladser.

 

I Klimarådets rapport, som udkom i slutningen af november måned, fremgår det blandt andet, at Danmarks ambitiøse indsats i forhold til udbredelsen af vedvarende energi har haft en positiv effekt på virksomhedernes teknologi. Dette har bidraget til at sænke priserne på energieffektive teknologier og alternative energikilder i Danmark.

 

Det er derfor yderst meningsfyldt, at Danmark forsat bliver ved med at være ambitiøse i forhold til at udvikle nye teknologier og ny viden inden for klima og miljø sektoren.

 

Ikke blot for, at vi kan give en grønnere og mindre forurenet verden videre til de kommende generationer, men også fordi vi kan skabe nye muligheder for de danske virksomheder og herigennem sikre flere danske arbejdspladser.

 

Danmark skal – også i fremtiden – leve af vores specialviden. Og gennem eksport af de teknologier, som vi udvikler i Danmark, kan vi være med til at udbrede og fremme produktionen af vedvarende energi i verden.

 

Klimarådet påpeger direkte i deres rapport, at den danske indsats på klimaområdet har haft betydning for mulighederne for at løse de globale klimaforandringer, som verden står overfor.

 

Læs også
David Attenborough: ”Vi har ikke bare ruineret planeten, vi har ødelagt den”

Det er derfor ikke nu, at vi skal sænke ambitionerne i forhold til klimaindsatsen. Jeg er spændt på at se resultatet af forhandlingerne i Paris, og jeg håber, at vi også i fremtiden formår at være ambitiøse og innovative, så vi forsat kan sammentænke hensynet til klimaet, de kommende generationer og de danske virksomheder. Det hænger sammen.

 

Brian Mikkelsen, erhvervsordfører, Det Konservative Folkeparti

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…