Ældrecentret blev sparet væk – nu er det blevet renoveret i dyre domme for at genåbe som boliger til flygtninge

Kommunen skulle spare – blandt andet på grund af høje udgifter til asylansøgere og flygtninge.

 

Ældrecentret blev sparet væk og lukket.

 

Men nye asylansøgere strømmede ind i landet og får flygtningestatus på samlebånd. Derefter skal de have bolig.

 

Men boligerne er der ikke. Derfor fik kommunen en ide. Det lukkede ældrecenter skulle sættes fint i stand og genåbnes som boliger for flygtninge.

 

Det fortalte Ewa Larsson (MP) fra byrådet for nylig till den lokale avis Stockholm Direkt. (Avpixlat)

 

Stedet er en forstadskommunen Hammarbyhöjden syd for Stockholm i Sverige. Ældrecentret er såkaldte tryghedsboliger for svagtstillede mennesker over 75 år.

 

Asylcentre og boliger til flygtninge

Omkring hver tredje ældrebolig er sparet væk. Men mange af dem er genåbnet genåbnede som asylcenter til de mange asylansøgere.

 

Det er grelt nok i sig selv. Men sagen med ældrecentret Hammarbyhöjden er særlig slem. Her skal der være permanente lejligheder til flygtninge, altså asylansøgere, som har fået flygtningestatus.

 

“Ren og skær diskrimination af svenskere”, skriver Avpixlat.

 

Flygtninge har retskrav på en bolig og kan springe svenskerne over i boligkøen. Der er debat om, hvor stort behovet for ældreboliger er. Men der er stor mangel på boliger generelt også blandt unge, svagtstillede med særlige behov og andre.

Læs også
Syrisk mand ville have en lægeerklæring – da lægen sagde nej, blev han slået ned

 

Luksusrenovering

 Og ikke nok med, at ældrecentret genåbnes for flygtninge. Det er også blevet renoveret i dyre domme for skatteydernes penge. En “luksusrenovering” som er færdig til november, hvor 18 nye familier rykker ind.

 

Ewa Larsson siger, at hun er stolt over at “åbne sit hjerte” for flygtninge i en svær situation. Hun glemmer lige at sige, at det forudsætter, at skatteyderne først tvinges til at åbne tegnebogen.

 

Flygtninge har ret til at blive boende i fem år. Det er den tid man regne med, det varer før flygtningene kan klare sig selv. Et tilsvarende tilbud findes ikke for svagtstillede svenskere.
Beretningen om ældrecentret i Hammarbyhöjden er et eksempel på det svenske velfærdssamfund, som er i opløsning under presset fra det enorme antal asylansøgere og flygtninge. Først sparer man på de ældre blandt andet på grund af de voksende udgifter til asylansøgere og flygtninge. Derefter giver man de velfærdstilbud som svenskerne har mistet til flygtninge.

 

http://avpixlat.info/2015/09/21/trygghetsboende-for-aldre-blir-permanentlagenheter-for-migranter/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…