“Allah er størst” råbte terroristerne og dræbte 12 mennesker – menneskejagt på to islamistiske brødre

Fransk politi har nu identificeret de tre mænd, der er mistænkt for at stå bag terrorangrebet i går på det satiriske franske ugemagasin Charlie Hebdo., hvor tolv blev dræbt og elleve såret, heraf fire alvorligt.

 

Den ene af de tre mistænkte, den 18-årige Mourad Hamyd meldte sig i går aftes ved 23-tiden firvilligt, efter at fotos af ham begyndte at florere på Facebook som følge af politiets efterlysning.

 

Til gengæld er de to andre mistænkte, brødrene Saïd og Chérif Kouachi på henholdsvis 34 og 32 år stadig på fri fod.

 

Allah er størst

”Allah er størst”, råbte de to hætteklædte mænd bevæbnede med Kalaschnikow-rifler, da de i går, onsdag, klokken 11:30 trængte ind i redaktionslokalerne hos det franske satiriske ugeblad Charlie Hebdo, og begyndte at skyde vildt omkring sig.

 

Under aktionen nåede de at dræbe tolv og såre elleve, heraf fire alvorligt. Det er stadig uklart, hvilken rolle den tredje mistænkt har haft.

 

Blandt de 12 dræbte er to politibetjente, der blev skudt da de ankom i deres patruljevogn. Ifølge en fransk journalist, der befandt sig i redaktionslokalet, da skyderierne startede, lykkedes det omkring 40 personer inklusive ham selv at bringe sig i sikkerhed på blandt andet bygningens tag.

 

Ifølge lydoptagelser fra en video råbte de to angribere ”Allahu akbar” (Allah er størst) umiddelbart inden skyderierne startede, og efterfølgende råbte de ”Profeten er hævnet – Charlie Hebdo er død”), inden de forlod gerningsstedet i en sort Citroën og er indtil videre forsvundet sporløst.

 

Paris i undtagelsestilstand – krisemøde i regeringen

Efter angrebet blev trusselniveauet i Paris hævet til højeste alarmberedskab med 3.000 uniformerede og civile politibetjente på gaderne, og der er i øjeblikket en menneskejagt i gang på to brødre, der betegnes som ”bevæbnede og farlige”.

 

Den franske præsident, Francois Hollande, betegner angrebet som et terrorangreb. Han har besøgt gerningsstedet og har svoret, at de ansvarlige vil blive pågrebet.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Som følge af terrorangrebet har præsident Francois Hollande erklæret dagen i dag for national sørgedag med ét minuts stilhed klokken 12, ligesom flag på alle offentlig bygninger skal være på halv stang både i dag samt fredag og lørdag.

 

Bragte Jyllands-Postens muhammedtegninger

Forinden angrebet havde Charlie Hebdo netop udgivet et 36 siders nummer med satiretegninger over islam og Muhammed, og umiddelbart inden angrebet havde magasinet på Twitter offentliggjort en tegning af Islamisk Stats leder, Aby Bakr al-Baghdadi.

 

Charlie Hebdo udkom første gang i 1992 og var et af de få medier, der bragte Jyllands-Postens tegninger. Det skete den 9. februar 2006 i et nummer med titlen ”Mahomet débordé par les intégristes” (Muhammed overvældet af islamister).

 

Nummeret med Muhammedtegningerne udkom i et oplag på 400.000, hvilket skal ses i relation til, at magasinets normale oplag ligger på 140.000 eksemplarer. Udgivelsen blev fordømt af daværende præsident Jacques Chirac samt en lang række muslimske organisationer.

 

Satiren i Charlie Hebdo dækker bredt, men det er især den katolske kirke og islam, der normalt står for skud.

 

Blandt de dræbte er fire af Frankrigs mest berømte satiretegnere. Det drejer sig om den 76-årige Jean Cabut, kendt som Cabu, den 80-årige Georges Wolinski, kendt som Wolinski, den 57-årige Bernhard Verlhac, kendt som Tignous samt den 47-årige Stéphane Charbonnier, kendt som Charb.

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

Den 12. november 2011 blev redaktionslokalerne udbrændt efter angreb med Molotov caocktails. Da det fandt sted om natten, kom ingen personer dengang til ska

 

PET: Vi følger situationen i Frankrig nøje

Hos Politiets Efterretningstjeneste (PET) finder man ikke, at situationen i Frankrig giver anledning til en nyvurdering af terrortruslen mod Danmark.

 

I en udtalelse i forbindelse med angrebet i Frankrig, skriver PET i en pressemeddelelse, at;

 

”PET følger naturligvis situationen i Frankrig nøje, herunder i forhold til den eventuelle betydning for trusselbilledet i Danmark og for danske interesser i udlandet. For nuværende giver situationen ikke anledning til ændring af vurderingen af terrortruslen mod Danmark, som fortsat er alvorlig,” lyder det fra PET.

 

Terrortruslen mod Danmark er alvorlig, vurderer PET

PET’s seneste vurdering af terrortruslen mod Danmark stammer fra 12. december 2014 og er således ikke en måned gammel.

Læs også
Medier: Imam forbindes med terror på Sri Lanka – “Allah skabte dette land til muslimer”

 

I trusselvurderingerne, der udarbejdes af PET’s Center for Terroranalyse, CTA, hedder det indledningsvis, at:

 

”CTA vurderer, at terrortruslen mod Danmark er alvorlig, men at risikoen for at blive offer for terrorangreb i Danmark er begrænset,” skriver CTA i sin redegørelse og lægger ikke skjul på, hvor terrortruslen kommer fra:

 

”Konflikten i Syrien og Irak er den væsentligste faktor i trusselbilledet. Mindst 110 personer er eller har været udrejst fra Danmark, og konfliktzonen tiltrækker fortsat både nye rejsende og personer, der tidligere har været udrejst. CTA vurderer, at de personer, der udrejser, nu altovervejende tilslutter sig ISIL.”

 

Og hos efterretningstjenesten er man ikke i tvivl om, hvad de hjemvendte, der blandt andet bliver inspireret til at rejse ud som følge af deres tilknytning til moskeen på Grimhøjvej i Aarhus, er i stand til at præstere:

 

”CTA vurderer, at det stigende antal hjemvendte fra Syrien og Irak med militære færdigheder og kamperfaring øger truslen om simple angreb med større effekt samt serieangreb, hvor der foretages flere angreb i forlængelse af hinanden,” hedder det blandt andet videre i PET’s seneste terrorvurdering fra 12. december 2014.

 

Lovgivningen åbner mulighed for at straffe folk fra Danmark, der aktivt tilslutter sig terrororganisationer, men selvom PET’s Center for Terroranalyse vurderer, at de udrejste fra Danmark har tilsluttet sig terrororganisationen ISIL (ISIS, IS – berygtet barn har mange navne, red.), er endnu intet sket ud over, at en enkelt er efterlyst på grund af nogle fotos på Facebook.

Læs også
Indvandringskritisk parti stormer frem i Holland efter det islamiske terrorangreb
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…