Mordet på tre israelske teenagere optrapper konflikten i Mellemøsten

Efter mere end to ugers eftersøgning, har den israelske hær fundet ligene af de tre israelske teenagere under en bunke sten på en åben mark mellem Haluhul og Beit Kahil. Israel påstår, at det var Hamas-terrorister der kidnappede drengene fra en rasteplads syd for Bethlehem den 12. juni.

 

Ligene blev fundet i går aftes omkring kl. 17, og kilder i de israelske medier udtaler, at det lader til, at drengene muligvis er blevet myrdet kort efter bortførelsen. De blev fundet af en frivillig, som var tilknyttet en hærenhed, der var en del af eftersøgningen i området. De frivillige var en del af Kfar Etzion-feltskolen og eksperter i områdets topografi.

 

“Ligene er i øjeblikket underlagt retsmedicinsk identifikation,” udtaler den israelske hær, og fortæller endvidere at “familierne til de forsvundne teenagere er blevet underrettet.”

 

Tre store drenge på vej hjem

De tre teenagere – Gilad Shaar, 16, Eyal Yifrach, 19, og Naftali Frankel, 16 var for 18 dage siden på vej hjem fra Mekor Haim-skolen i Gush Etzion-blokken for at holde weekend. Én af drengene, Frankel, havde amerikansk-israelsk dobbelt statsborgerskab; hans familie er fra Brooklyn i New York.

 

Det lader til, at de tre teenagere blev samlet op af to gerningsmænd i en Hyundai i35, hvor det gik op for dem, at de var i undertal. Det er, ifølge sikkerhedsstyrker, derfor bortførelsen blev til mord.

 

Da det gik op for en af de tre unge, at han ikke sad i et uskyldigt israelsk køretøj, lykkedes det ham at ringe til politiet. Da bortførerne opdagede, at der var blevet ringet, skød de de tre teenagere på bagsædet af bilen.

 

Det lader til, at kidnapperne kørte videre i omkring 10 minutter, før de skiftede køretøj. De efterlod deres Hyundai i35 og satte den i brand. Derefter flyttede de ligene over i et andet køretøj og kørte over i nærheden af marken i Halhul-området, hvor de tre lig blev bundet og begravet. Eftersøgerne fandt ligene af de tre få kilometer fra gerningsstedet.

 

Den israelske nation var rystet, da bortførelsen af blev kendt for 18 dag siden.

 

Israel indledte historiens største menneskejagt i dets eftersøgning efter de tre drenge; på et tidspunkt var der ikke mindre end 10 bataljoner i området. Sikkerhedsstyrker anholdte i hundredevis af palæstinensere og mistænkte Hamas-medlemmer på Vestbredden og forhørte dem i en kæmpemæssig indsats for at finde og redde de unge mænd.

 

IDF, den israelske hær, undersøgte 2.216 hjem på Vestbredden.

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

 

I mellemtiden affyrede terrorister i Gaza omkring 40 raketter mod Israel, og luftvåbnet reagerede med 13 luftangreb som svar.

 

Efterforskningen fortsætter og ledelsen af Hamas er gået under jorden

Den israelske efterretningstjeneste, Shin Bet, fortsætter sine efterforskninger for at fange de to Hamas-gerningsmænd, Marwan Kawasme og Amar Abu Aysha, som begge er fra Hebron, samt alle de, der menes at være involverede i bortførelsen.

 

Hærens radio meddelte om mindre sammenstød i aftes med palæstinensere i Hebron samt området omkring Halhoul, syd for Bethlehem. Politiet og andre sikkerhedsstyrker er i færd med at blokere vejene mellem de to palæstinensiske områder.

 

Hamas’ ledelse i Gaza er, ifølge palæstinensiske kilder, gået under jorden i frygt for et israelsk luftangreb som reaktion på fundet af ligene, samt de sidste to ugers spredte raketangreb i de sydlige områder.

 

Premierminister Benjamin Netanyahu svor mandag aften, at Hamas vil komme til at bøde for mordene på de tre israelske teenagere.

 

Læs også
De 4.006 palæstinensere som europæerne ikke har hørt om

Yvette Espersen er redaktør på www.israel-info.dk og www.support-israel.dk og administrator for Facebook gruppen “Like for Israel:Denmark”

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…