Vingummibamser, der er ren porno

Haribo har netop grebet ind over for lakridsblandingen  ”Skipper Mix”. På de sociale medier er nogle af lakridserne i Haribos populære blanding blevet angrebet for at være racistiske.

 

Blandingen havde ellers fløjet under radaren i godt 70 år, lige ind til slikposen torpederede med den svenske politiske korrekthed. Som alt andet ”hinsidan”, så er det bestemt ikke noget man spøger med.

 

https://denkorteavis.dk/2014/haribo-lakrids-haengt-ud-for-racisme/?utm_medium=newsletter_ubivox&utm_source=20140120_Tre%20store%20ting%20er%20g%C3%A5et%20helt%20galt%20for%20Thorning.%2020.januar%202014&utm_campaign=Tre%20store%20ting%20er%20g%C3%A5et%20helt%20galt%20for%20Thorning.%2020.januar%202014

 

http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/12482156

 

”Folk og røvere” og ”Labre laver”

Efterhånden er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan blive stødt over, og der er åbenbart ikke nogen nedre grænse.

 

Den 21. januar kunne man i Politikens leder læse, at en svensk teaterinstruktør ville forbyde ”Folk og røvere i Kardemommeby” Det folkekære børneeventyr skulle angiveligt både være højreekstremt og chauvinistisk. Sådan en gang sludder, men alligevel et synspunkt som med stor seriøsitet bliver fremført.

 

Næste mål for den politiske korrekthed kunne findes i en anden af Haribos slikposerne. De ”labre larver” må vel med politisk korrekte øjne betragtes som direkte diskriminerende:

 

Hvad med de ”kvabsede larver”? Man kunne jo hurtigt føle sig truffet. Det er jo ikke kun modeindustrien, der har et ansvar i forhold til kropsidealer. Også Haribo bærer sin del af ansvaret på grund af hensynsløs og diskriminerende navngivning af indholdet i Matador Mix.

 

Vingummibamser

Og hvad med vingummibamserne. Der må være mange, der er forargede. Det er lige gået op for mig, at vingummibamserne ikke har noget tøj på. Det er anstødeligt, og må bremses.

 

Læs også
Drama i Frankrigs indvandringskritiske parti: Hun ligner en vinder, men faderen kan gøre hende til en taber

Den eneste formildende omstændighed er, at vingummibamserne heldigvis er intetkøn, så de i det mindste ikke er kønsdiskriminerende.

 

Påklædning af vingummibamserne må være næste skridt for dem, der fik lakridsmaskerne fra Haribo bremset.

 

Det bliver hurtigt svært at skelne virkeligheden fra det rene opspin. Oog det knapt så morsomme er, at ovenstående eksemplar hurtigt kan blive virkelighed.

 

”Ladies Night”

Herhjemme har vi også set eksempler på den slags tåbeligheder. Eksempelvis fik et diskotek ørene i maskinen, fordi de afholdte ”Ladies Night”, hvor der selvsagt var gratis drinks til alle hunkønsvæsner. Den slags går ikke, og forsmåede mænd har derfor et slagkraftigt våben i form af Ligebehandlingsnævnet. Den slags overtrædelser takseres i øvrigt med et krav på 2.500 kroner i godtgørelse.

 

http://www.ligebehandlingsnaevnet.dk/naevnsdatabase/afgoerelse.aspx?aid=1347&type=Afgoerelse

 

Regler mod diskrimination mister deres værdi, hvis de misbruges til politisk pladder. Det er præcist det, der er sket i Sverige, hvor listen over tåbelige anti-diskriminations afgørelser er alenlang. Med afgørelserne følger også en skadelige selvjustits, hvor virksomheder, medier og andre afholder sig fra alt, der måske kan tolkes som stødende.

Læs også
Nu vil de politisk korrekte slå den “racistiske” Pippi Langstrømpe ihjel

 

Udover at det gør tilværelsen mere kedelig, så er det også et demokratisk problem. Igen er jeg nødt til at tage fat i broderfolket, for den politiske korrekthed og skrækken for at støde nogen gør, at svenskerne fx aldrig har taget en debat omkring de integrationsproblemer alle ved findes i Sverige, men som i stedet bare får lov til at udvikle sig. Resultatet er, at Sverigesdemokraterne stormer frem, fordi de tør i det tale om problemerne. Til gengæld er der ingen der vil.

 

Mads Rørvig er MF (V)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…