Vi skal værdsætte Akkaris mod

Da Muhammedkrisen rasede, og Ahmed Akkari var blandt de imamer, der opildnede til vrede mod Danmark på baggrund af Muhammed-tegningerne, var der ikke meget at være imponeret over.

 

Jeg husker billederne af den veltalende mand på skærmen, der hamrede løs på ytringsfriheden og argumenterede for, at nogle tegneserietegninger retfærdiggjorde den voldsomme vrede vendt mod tegnerne, Jyllands-Posten og den danske befolkning.

 

Akkari har i dag fuldstændig ændret sit syn på ytringsfrihed og religion, og det tjener ham til ære. Han har netop udgivet en bog om livet før, under og efter sit møde med islamismen.

 

Det er modigt, for der er ekstreme kræfter, for hvem det er utilgiveligt at forkaste islamismen – for enkelte er det endda så utilgiveligt, at synderen fortjener at dø. Akkari betaler en meget høj pris ved i dag ikke at kunne leve et normalt liv. Han har en række forskellige adresser og overfaldsalarm.

 

Men det arbejde, han nu gør, er enormt vigtigt. Hans bog og hans utallige medieoptrædener fortæller historien om en ung og uafklaret sjæl, som blev fristet af ekstremismen, tog grueligt meget fejl – og i dag betaler prisen. Konkrete, menneskelige historier tjener altid meget bedre som advarsel end diverse oplysningskampagner og formaninger fra offentlige myndigheder.

 

Forhåbentlig vil nogle af de unge, der står med det ene ben i ekstremismen og det andet ben i den vide, forunderlige og nuancerede verden, lytte til Akkari og skifte spor.

 

Islamisterne, der sætter troens bogstav før alt andet, og som ønsker at ødelægge demokratiet og udslette vores frihedsrettigheder, udgør heldigvis et lille mindretal i Danmark.

 

Akkari udviser et stort mod, når han nu taler dem midt imod på vegne af alle borgere, der holder af demokratiet – religiøse og ikke-religiøse, oprindelige danskere og nye danskere. På trods af hans skammelige ageren under Muhammed-krisen fortjener han derfor anerkendelse for det, han nu gør.
Der er brug for mennesker, der tør gå imod mørkemændene, og der er brug for mennesker, der vil kæmpe for frihedsrettigheder i Danmark.

 

Merete Riisager, integrationsordfører, Liberal Alliance

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…