Valg i Frankrig: Panikken breder sig

wikipedia

 

Om små to uger skal der være kommunalvalg I Frankrig, og i maj, som I Danmark, skal der også være valg til EU-parlamentet.

 

Som i Danmark, kan man ikke helt aflæse de nationale strømninger i kommunevalgene.

 

Men to uger før den første runde (i Frankrig afholdes 2 valgrunder for at finde vinderen), har populariteten af statsoverhovedet nået et rekordlavt niveau på kun 17% tilfredshed, ifølge den seneste TNS Sofres (http://www.tns-sofres.com/) barometer for Le Figaro Magazine.

 

Slemt!, for efter kun 21 måneder i embedet, har Francois Hollande mistet støtte fra størstedelen af sin egen lejr, hvor hans politik kun bliver godkendt af 46% imod 53%, der er imod ham.

 

For socialisterne er ligningen for kommunalvalget komplekst. Det bliver beskrevet som følger: Rekord u-popularitet siden starten + første valg siden valget af præsident François Hollande + ødelæggende krise = nederlag sikret. “På papiret” må det være “en krønike af et forudsagt nederlag”, som den nationale sekretær for Socialistpartiet, Christophe Borgel skrev på sin blog.

 

Præsident Hollandes katastrofale u-popularitet har også smittet af på Premierminister Jean-Marc Ayrault. Og det ses tydeligt i den seneste meningsundersøgelse, som blev offentliggjort i søndags i ”La Parisien”.

 

Måling på bedste statsminister

Undersøgelsen havde stillet spørgsmålet: “Hvilken af ​​følgende personer foretrækker De som statsminister,” Indenrigsminister Manuel Valls (31%) foran den socialistiske borgmester i Lille Martine Aubry (18%), udenrigsminister Laurent Fabius (17 %), premierminister Jean-Marc Ayrault selv (11%), formanden for nationalforsamlingen Claude Bartolone (5%) og beskæftigelsesminister Michel Sapin (4%). 14% havde ikke taget stillingen.  ubeslutsomme.

 

Blandt tilhængerne af venstrefløjen fører Fru Aubry (37%), foran Valls (20%), Ayrault (17%), Fabius (14%), og Mr. Bartolone og Mr. Sapin er bagtrop med 3%. 6% var uafklaret.

 

Blandt tilhængerne fra højrefløjen er det Valls, der udkonkurrerer sine konkurrenter med 41% mod 21% for Fabius, 8% for Mr. Ayrault, Mr. Bartolone 7%, 4% for Aubry og 3% for hr. Sapin.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Hvor den danske regering ikke vil støtte den britiske premierminister David Camerons forsøg på at dæmme op over for den store indvandring fra de tidligere kommunistiske lande I Østeuropa, så ser det store borgerlige parti UMP i Frankrig anderledes på det spørgsmål.

 

Den tidligere justitsminister under præsident Sarkozy, Rachida Dati, har udtalt at indvandring vil blive et væsentligt emne ved det kommende valg til EU Parlamentet.

 

I en artikel i dagbladet Les Echos byder Dati David Camerons initiativ velkommen. ”Ordet kvota, defineret på baggrund af (et lands) kapacitet til at integrere, og de økonomiske behov, bør ikke skræmme os”.

 

Og hun fortsætter: ”Hvordan kan vi se en arbejder i øjnene, hvis job er blevet taget af en, som er blevet bragt ind fra Østeuropa, og fortælle ham at den frie bevægelighed (af arbejdere) må være uafvendeligt”.

 

Datis artikel var også underskrevet af de to tidligere ministre Davis Douillet og Thierry Mariani samt 15 andre parlamentsmedlemmer af Sarkozys UMP-parti.

 

For nyligt viste en meningsundersøgelse fra analyseinstituttet IFOP at 59% af de franske vælgere går ind for begrænsning af den europæiske indvandring. Frankrig har ikke den schweiziske økonomiske sundhedstilstand, og Europa slet ikke.

 

Læs også
”De kalder os hvide svin”

UMP er partiet for den selektive immigration. Det slår vi entydigt fast. Front Nationale (Det indvandrer-kritiske parti) lover isolation og venstrefløjen at gøre Europa hullet, som en si.

 

Rachida Dati opfordrer også den franske socialistiske regering til at blokere for Bulgariens og Rumæniens optagelse i Schengen, som jo tillader fri bevægelse uden pas i hele Schengenområdet.

 

Frygten for at de ydre grænser i Rumænien og Bulgarien ikke er godt nok bevogtet, er altså mindst lige så stor hos det store borgerlige parti UMP, som den frygt som Marie Krarup beskrev i DEN KORTE AVIS tirsdag den 11. marts 2014.

 

Jørgen Nielsen, Frankrig

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…