V og K støttede alt for længe ‘planøkonomi’ i energipolitikken

Foto af Lars Tavs Andersen: Verdens største vindmølle ved Østerlid Testcenter

I disse dage har Venstre og De Konservative travlt med at lægge afstand til det energiforlig, som de selv har indgået med regeringen – det energiforlig, som bare er en forlængelse af et endnu værre forslag, som de to borgerlige partier selv spillede ud med, da de havde magten.

 

Det er selvfølgelig tilladt at blive klogere, og jo flere, der kæmper imod den herskende irrationelle feel good-energipolitik, jo bedre.

 

Men jeg synes, det er tankevækkende, at Venstre og De Konservative har været så lang tid om at indse, at planøkonomi ikke fungerer – heller ikke i klima- og energipolitikken. Og hvor er det dog ærgerligt, at danskerne og danske virksomheder skal betale milliarder af kroner for partiernes flirten med socialismen, samtidig med at vi går glip af tusindvis af job.

 

Det Miljøøkonomiske Råd

Ja, for det er jo altså ikke småbeløb, vi taler om, når regningen for den gode mavefornemmelse og de politisk korrekte panderynker skal betales. Det Miljøøkonomiske Råd har netop fremlagt sine anbefalinger til den fremadrettede energipolitik i Danmark, og eksperterne foreslår blandt andet at stoppe for yderligere støtte til den vedvarende energi i elproduktionen – det vil spare danske virksomheder og husholdninger for 3,5 milliarder kroner og skabe 5.000 job i løbet af de næste to-tre år.

 

Eksperterne siger det sådan set ret klart: Dansk energipolitik har gennem årene voldsomt forringet erhvervslivets konkurrenceevne – og det uanset om vi har haft blå eller røde regeringer.

 

Man kan håbe, at den nyfundne fornuft hos Venstre og De Konservative varsler, at de tider er forbi – at der nu skal være forskel på energipolitikken alt efter regeringens farve. Slut med at borgerlige partier læsser grønne afgifter i hovedet på virksomheder og husholdninger, slut med at Venstre og De Konservative fører dyr og ineffektiv politik, som ikke engang gavner miljøet.

 

Liberal Alliance vil i hvert fald være meget opmærksom på, om det borgerlige hykleri fortsætter – eller om der rent faktisk sker en reel politisk forandring.

 

Joachim B. Olsen, erhvervsordfører, Liberal Alliance

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…