Derfor skal licensen til DR afskaffes

Medielicensen er udtryk for en marxistisk præget tankegang. Magtens partier diskuterer i øjeblikket nyt medieforlig, bl.a. hvorvidt der skal være mere eller mindre kristendom eller mere eller mindre mangfoldighed i public service forpligtelsen samt, hvor meget unge mennesker bør have i rabat, så de kan lære at holde af DR. Magtens partier er overflødige.

 

Milliarder

i 2013 opkrævedes hos danskerne 4,4 mia. i medielicens. Regner man lidt på det, koster det åbenbart ca. en halv million kroner i timen, at levere public service til danskerne. Det er absurd, at det skal koste så meget, at levere public service i et lille land som Danmark med en veluddannet befolkning, der i tilgift har mange andre medier end de statsligt støttede til rådighed.

 

Konkurrenceforvridende

Først og fremmest er det vanvid at tvinge borgerne til at finansiere statsstyrede medier for så mange penge. Det er konkurrenceforvridende i forhold til alle andre udbydere i mediemarkedet. Særligt i lyset af, at et centrum-venstre medie som DR modtager 84% af medielicensen (3,7 mia. i 2013).

 

Politisering

Det største problem af alle er muligvis, at DR er poltisk styret. Jeg er klar over, at man påstår, at have en ordning der sikrer objektivitet og neutralitet. Det er imidlertid mere end almindeligt naivt at tro, at en sådan påstand er holdbar. Der findes ikke en eneste bestyrelse, der er objektiv og neutral i forhold til en nation af borgere. I et nogenlunde frit og demoratisk land som Danmark er det absurd, at have statsmedier med udpegede politikere i bestyrelsen.

 

Utidssvarende

Den slags hører hedengangne regimer i Warszawapagten til, ikke et vestligt demokrati.

 

Det bør på ingen måde være politikere på Christiansborg, der disponerer over danskernes medieforbrug. Det er en totalitær tankegang og vidner om, hvor lidt borgernes tarv ligger politikerne fra regeringen og VKO på sinde. Politikere bør have tillid til, at borgerne er voksne mennesker, der fuldt ud er i stand til at vælge såvel kitsch som kvalitet efter behov.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…