Thorning svigter integrationen

Når en statsminister holder vigtige taler, som for eksempel nytårstalen, er det altid mindst lige så vigtigt at hæfte sig ved, hvad statsministeren ikke taler om, som hvad han eller hun siger.

 

For det er meget sigende, hvilke emner en statsminister vælger at vælge fra, når vedkommende har muligheden for at tale til hele nationen, og i statsminister Helle Thorning-Schmidts netop overståede nytårstale glimrede integrationen fuldstændigt ved sit fravær. Besynderligt, for det er ikke ligefrem fordi, det går glimrende på området.

 

Motalavej

For eksempel ”fejrede” en gruppe unge, der kalder sig for mafia-gruppen, nytårsaftalen på Motalavej i Korsør ved at sætte ild til 14 containere. Da brandvæsenet kom frem, blev man angrebet med bomberør, og brandmændene måtte fortrække. Politiet blev tilkaldt, og også de blev angrebet.

 

En ung mand, Loaay El Ahmed, forklarer til TV2 ØST, at: ”Der blev skudt efter politiet. De stak af som små hunde. De blev bange og sked i bukserne”. På spørgsmålet om, hvorvidt det er i orden at skyde bomberør efter andre mennesker, lød svaret: ”Det er vores tradition. Det er vores område”.

 

Den slags er desværre ikke noget særsyn i dagens Danmark.

 

Men det ser ikke ud til, at det er noget, der optager Helle Thorning-Schmidt og resten af regeringen synderligt. Det er helt uforståeligt, for der er tale om adfærd, der sætter folks liv og helbred på spil, lige som det skaber frygt og rædsel blandt borgerne i de berørte områder.

 

Det er også med til at fastholde ghetto-stemplet på de pågældende bydele. For den slags hændelser får velfungerende familier til at vælge visse steder fra. Så hellere bo i noget mindre i et område, hvor der er tryghed og mindre ballade.

 

Alt for mange tosprogede i folkeskolen  klarer sig dårligt

Der er massive integrationsproblemer, også når det gælder efterkommerne, der sådan set er født i Danmark, men som alligevel har svært ved at tilpasse sig det danske samfund. Særligt drengene er den gal med. Mere end hver femte efterkommer-mand er dømt for kriminalitet, og det går heller ikke ligefrem denne gruppe alt for godt i skolen.

 

65 procent af tosprogede børn i 2. klasse klarer sig ‘under middel’ eller ‘klart under middel’ i de nationale test af elevernes sprogforståelse. Tredje generation af tosprogede klarer sig ifølge en ekspert lidt bedre end første og anden generation. En ringe trøst.

 

Læs også
Mange unge indvandrere i København sætter religiøse love over demokratiet – men det søger man at skjule

Selvsagt må vi ikke glemme, at der er mange indvandrere, som klarer sig fint i Danmark. Og de er formentligt også dødtrætte af de indvandrere, der ikke yder nogen synderlig indsats for at være en positiv del af vores samfund, eller som måske ligefrem udøver kriminalitet.

 

For eksempel kunne P4 Fyn i marts sidste år fortælle om, hvordan buschauffører frygtede turen til Vollsmose. For her blev de ofte udsat for chikane fra unge indvandreres side, og det gjorde ingen forskel, om chaufførerne var danskere eller udlændinge.

 

Vi skylder simpelthen alle de mennesker, der dagligt eller ofte må leve med konsekvenserne af den fejlslagne integration, at vi tager skeen i den anden hånd, tager fløjshandskerne af og tager fat om integrationen.

 

Brug for nyt flertal

Men virkeligheden for virkelige mennesker i Danmark anno 2014 interesserer næppe regeringen sådan overvældende.

 

Det er i hvert fald svært at tolke regeringens ageren på anden måde. For statsminister Helle Thorning-Schmidt sagde intet om udlændinge og integration i sin nytårstale, og alt imens fortsætter balladen med utilpassede andengenerationsindvandrere, og regeringens mange lempelser på udlændingeområdet betyder, at der igen kommer langt flere til Danmark, som det igen bliver svært at integrere.

 

Hvis nytårstalen i grunden viste én ting, så er det, at Danmark har brug for, at der kommer et valg, som vil betyde et nyt flertal i Folketinget. Et flertal, der tager udlændingepolitikken og integrationen alvorligt.

Læs også
DF fik sin vilje: Flygtninge, der vil kunne rejse hjem, skal ikke integreres – oppositionen raser

 

Martin Henriksen MF og integrations- og udlændingeordfører for DF

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…