Thorning kritiserer Venstres udgiftsstop – men hun fører selv en politik, som betyder færre offentligt ansatte

collage

Med højest 10 måneder til næste valg er den socialdemokratiske skræmmekampagne i fuld sving. I annoncer fortæller man forskellen på regeringen og Venstres politik, men man glemmer at se på sine egne tal.

 

Med Helle Thorning-Schmidts første finanslov for 2012 lagde regeringen op til at øge den offentlige beskæftigelse med samlet 7.000 personer i 2012 og 2013.

 

Faktisk var der før valget ingen grænser for, mange penge der skulle postes i den offentlige sektor – flere pædagoger, to-lærerordning osv.

 

Sandheden er imidlertid, at der er blevet 12.800 færre offentligt ansatte.

 

Venstres udgiftsstop

Det kan efterhånden ikke komme bag på nogen, at regeringen bryder sine løfter. Dette løftebrud bliver dog understreget af, at regeringen igen og igen råber op om, at Venstres udgiftsstop i den offentlige sektor vil føre den ringere velfærd.

 

Ja, inden valget mente S og SF endda, at der ville blive tale om en velfærdsmassakre.

 

Regeringen påstår, at Venstres udgiftsstop vil føre til 28.000 færre offentligt ansatte i 2020. Det er ikke rigtigt.

 

Med Venstres udgiftsstop vil det offentlige have præcist det samme til rådighed til næste år, som de har i år – reguleret for pris- og lønudviklingen. Der vil med andre ord være plads til at aflønne det samme antal ansatte og købe de samme varer næste år, som det er tilfældet i år.

 

Udgiftsstoppet giver ro, fordi man fra år til år vil vide, hvad der er at gøre godt med. Det står i modsætning til S og SF’s løfter før valget om 8 mia. kroner mere til kommunerne – et løfte som er afløst af en regning på 5 mia. kroner.

 

Jeg vil gerne rose regeringen for at bevise, at der kan være færre offentligt ansatte, uden at velfærdssamfundet dermed går nedenom og hjem. Det er dejligt at se, at den offentlige sektor kan køre længere på literen, selvom det måske ikke er en ros, som regeringen bryder sig om.

Læs også
42 procent af de privatansatte er aldrig syge – blandt offentligt ansatte er det anderledes

 

Tilbage er kun at ønske, at man ville holde op med at lyve om Venstres politik og i stedet koncentrere sig om det, der kunne gøre en forskel for Danmark: Færre afgifter, flere private arbejdspladser og mindre vækst.

 

Torsten Schack Pedersen er skatteordfører for Venstre

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…