Patentdomstolen betyder flere arbejdspladser

Vil du, kære læser, være med til skabe succes for danske opfindere og dermed være med til at skabe flere danske arbejdspladser, så er folkeafstemningen på søndag den 25. maj vigtig.

 

Gør vi dagligdagen nemmere for danske virksomheder, så stiger indtjeningen og så bliver der skabt arbejdspladser. Patentafstemningen på søndag er et eksempel på, hvordan vi kan gøre det nemmere for danske virksomheder.

 

Arbejdspladser bag innovation og patenter

Danmark lever i høj grad af nye produkter og udvikling – innovation som er vigtig at beskytte via patenter. Efter finanskrisen mistede vi op imod 180.000 arbejdspladser, ikke mindst inden for industrien og servicefagene. Vi bevarede og skabte i samme periode nye job inden for vidensfeltet, og her er det vigtigt, at danske opfindelser bliver patenteret, så Danmark kan beholde den førertrøje.

 

I sidste ende handler det om at have et unikt produkt, til en god pris og i den rette kvalitet. Den kan vi kun sikre, hvis danske virksomheder har nem adgang til det europæiske marked. For eksempel ved kun at skulle søge patent et sted.

 

Næste søndag, d. 25. maj, skal vi stemme om, hvorvidt Danmark sammen med 24 andre europæiske lande skal gå med i et fællespatent (enhedspatentet). Vores stemme vil afgøre, om danske opfindere og virksomheder i fremtiden kan nøjes med skrive en patentansøgning til de 25 lande og ikke som i dag lave en ansøgning til hvert enkelt land.

 

Hvad betyder et ja?

Stemmer vi JA til patentet den 25. maj, får Danmark en lokalafdeling af den europæiske patentdomstol. Den kan håndtere ansøgninger og eventuelle retssager omkring patenter, hvilket altså er en væsentlig forbedring i forhold til, at danske virksomheder i dag skal føre sager i hele Europa. Den europæiske patentdomstol samler al behandling under eet tag.

 

De største virksomheder har allerede meldt ud, at det styrker dem, hvis vi tilslutter os patentet, men det er faktisk de små- og mellemstore virksomheder som vil opleve de største fordele, da de ikke har advokater og konsulenter til at håndtere patenter i hele Europa. De kan i fremtiden med et JA ansøge om eet fælleseuropæisk patent og kan samle deres kræfter om at udvikle, sælge og opfinde – da de kun skal ansøge og kun føre eventuelle retssager et sted.

 

Casper Strunge er folketingskandidat for de konservative 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…