Somalisk terrormistænkt slap bort fra politiet forklædt i noget helt særligt kvindetøj

Creative Commons

I fredags den 20. november afviste et flertal i Folketinget et forslag fra Dansk Folkeparti om at forbyde blandt andet burka. Et forbud, som justitsminister Mette Frederiksen (S) erkendte hverken ville være i strid med Grundloven eller Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

 

Mette Frederiksen (S) har i pressen betegnet burkaen som et ”lille kvindefængsel”.

 

Men burka og niqab er mere end det. Den er også blevet terroristers og kriminelles sikre skjulested.

 

En række sager, som Den Korte Avis har gravet frem, viser imidlertid, at et burkaforbud handler om meget mere end et ”lille kvindefængsel”.

 

Et forbud handler også om at beskytte befolkningen, efter at terrorister og kriminelle i stigende grad er begyndt at bruge burkaen som perfekt forklædning til at undgå mistanke og anholdelse.

 

Somalisk terrormistænkt gjorde sig usynlig i en burka

Da de britiske antiterrormyndigheder i november sidste år var i hælene på den terrormistænkte og dengang 27-årige somalier, Mohammed Ahmed Mohammed, lykkedes det ham ifølge den britiske avis The Telegraph at søge tilflugt i en moské i det vestlige London.

 

Siden har ingen set ham, efter at det er blevet opklaret, at han slap ud af moskeen iført en burka.

 

Da det gik op for de britiske myndigheder, rundsendte de omgående et foto af ham til havne, lufthavne og grænseovergange med besked om ikke selv at prøve at tilbageholde ham, men alarmere politiet.

 

Buspassagerer fattede mistanke til burkaens indhold

Til gengæld gik det ikke så godt for den britiske statsborger af kenyansk oprindelse, 29-årige Jermaine Grant, der var eftersøgt for et angreb på en kenyansk politistation i 2008.

 

Læs også
Kvinde i burka blev kontrolleret af politiet – de udløste optøjer i franske ghettoer

Ifølge det britiske Mail Online blev han pågrebet i en bus, efter at passagerer i bussen have fattet mistanke om, at det var en mand og ikke en kvinde, der var deres burkaklædte medpassager og derfor kontaktede politiet.

 

Det lykkedes i øvrigt Jeremy Grant at stikke af fra fængslet, men han blev hurtigt fanget igen.

 

Røvere iført burka slap afsted med 9,3 millioner kroner

Da fire burkaklædte og tilsyneladende harmløse personer torsdag den 6. juni 2013 dukkede op i den mondæne London-forretning Selfridges tog hverken vagter eller personale synderligt notits af dem.

 

Først da de hev økser og lægtehammere frem fra deres gevandter og begyndt at smadre montre med værdifulde urer og smykker, fandt personalet ud af, at der var noget helt galt. Og da var det for sent.

 

Det lykkedes for de fire burkaklædte røvere at slippe afsted med ure og smykker til en samlet værdi af 1,5 millioner britiske pund, hvilket dengang svarede til 9,3 millioner danske kroner.

 

Læs også
De vægelsindede politikere promoverer sharia’s fremmarch i Danmark

På trods af burka-forklædningen blev de dog alligevel til sidst snuppet af politiet og blev ifølge den engelske avis Daily Mail idømt tilsammen 58 års fængsel.

 

USA vrimler med røvere i burka

Ifølge den kendte amerikanske kommentator, Daniel Pipes, vrimler det i USA med røvere forklædte i burka som muslimske kvinder.

 

Ifølge en opgørelse, som Daniel Pipes lavede sidste år, er der siden 2007 alene i Philidelphia-regionen blevet begået 14 bankrøverier, hvor røverne har været iført burka.

 

Det voldsomste røveri fandt sted den 3. maj 2008, hvor en politibetjent blev dræbt under en skudveksling, hvor der pludselig blev hevet en AK 47 frem af burkaen.

 

Under den efterfølgende skudveksling blev desuden en af de burkaklædte røvere dræbt.

 

Stak af fra Nyborg Statsfængsel iført burka

Læs også
Video: Muslimske kvinder trodser forbud og går med niqab – så kommer politiet …

Lørdag den 6. oktober 2012 blev en mand og en kvinde lukket ind i Nyborg Statsfængsel, hvor de skulle besøge en indsat.

 

Da de tilsyneladende samme to personer efter endt besøg havde forladt fængslet, opdagede personalet til sin store forbløffelse, at der i cellen sad en kvinde, samt at den mand, der vitterligt burde have været der, var væk.

 

Det viste sig, at han havde overtaget kvindens burka og  stille og roligt var spadseret ud af fængslet iført den.

 

For at føje spot til skade lykkedes det også for kvinden at forsvinde ud af fængslet i den forvirring, der efterfølgende opstod, da fangeflugten i burka blev opdaget.

 

Straks efter flugten udsendte Fyns Politi en efterlysning over hele Schengen, men både burkafangen, kvinden og den mandlige besøgende har siden været som opslugt af jorden.

 

Den slags problemer får de ikke mere i Frankrig. Hverken med terrorrister, røvere eller flugtfanger forklædte som muslimske kvinder i burka, efter at det franske parlament med et overvældende flertal har forbudt burka i det offentlige rum.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…