Skolereformen vil ikke gøre eleverne dygtigere

Arkiv

For kort tid siden fejrede folkeskolen sin 200 års fødselsdag, en stor hilsen skal lyde fra mig, og samtidig en bekymring for, hvordan det skal gå den i fremtiden.

 

Jeg er stor tilhænger af, at alle børn skal have mulighed for at komme i skole. I en skole som er fagligt og rummelig og giver plads til den enkelte elev.

 

Jeg opfatter mig selv som en person, der er meget åben overfor nye situationer og det har jeg også prøvet med skolereformen. Hvorfor jeg vælger at forholde mig kritisk til reformen skyldes, at når man skal lave en så stor og dyr en reform, så forventer jeg, at man som ansvarlig, i det mindste har sat sig ind i, hvad fungerer og hvad ikke fungerer.

 

Meget kort fortalt: Reformen blev til for at eleverne skulle blive dygtigere, ved at der blev indført flere undervisningstimer. Men, når to rapporter (Timss og Pirls) fastslår, at flere timer ikke styrker fagligheden, hvorfor vælger man så stadig at reformere på den måde samt bruge så mange skattekroner på det? Det giver ikke mening.
Endvidere ønsker man at der skal arbejdes mere på tværs af fagene, det bliver der allerede gjort ude på nogle skoler. Desuden skal man også huske på, at tværfagligt arbejde først giver mening, når man har basale værktøjer på plads, f.eks. dansk og matematik. I stedet for at bruge så mange skattekroner på den nye reform kunne pengene være gået til f.eks. flere lærere per elev, forberedelses tid, mm.

 

At pædagoger i nogle tilfælde skal undervise, kan da lyde fornuftigt nok, men en pædagog har altså ikke lært de undervisningskompetencer, som en lærer har. Det er to meget forskellige uddannelser, hvor de hver især har deres faglighed og ekspertise. Jeg er uddannet pædagog og læser til p.t. til lærer og kan bekræftet dette.

 

Endelig er der de vigtigste: Børnene. Det er bare ikke i orden, at der skal skæres i deres fritid på baggrund af en skolereform, der ikke har udsigt til at give eleverne bedre færdigheder.
Sabeena Sareen, Pædagog, lærerstuderende, medlem af Liberal Alliance 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…