Skatteministeren er på klapjagt efter landets små virksomheder

I Danmark står 800.000 i den arbejdsdygtige alder uden for arbejdsmarkedet. Det er dyrt for samfundet og en sørgelig skæbne for de mange danskere, som gerne vil forsørge sig selv.

 

Og i Danmark er der 275.000 små, enkeltmandsejede virksomheder, drevet af mennesker, som med initiativ og personlig indsats kæmper for at udleve deres faglige drømme og forsørge sig selv. Virksomheder, som er potentielle vækstskabere – og dermed bidragere til vores fælles velfærd. Men også virksomheder, som er underlagt et offentligt bureaukrati, der gør det unødvendigt svært at skabe vækst og dermed bidrage til fællesskabet og velfærden.

 

Det har regeringen en god, socialdemokratisk løsning på.

 

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) vil ifølge Berlinske finde den store hammer frem med en målrettet kontrol mod landets små virksomheder, for at fange dem, der laver fejl i deres indberetninger til SKAT.

 

Kompliceret

SELVangivelsen for selvstændige er et fire sider langt dokument, hvor arkitekten, håndværkeren, fotografen, frisøren og kokken skal tage stilling til punkter som’Beregningsgrundlag for acontoskat efter afskrivningslovens §40 C’,’Hædersgaver’og’Straksafskrivning på småaktiver’. Er der noget at sige til, at små virksomheder laver fejl?

 

Hvis ministeren vil have flere på overførselsindkomst, så er klapjagten på små virksomheder sikkert en god løsning. Men når nu de fleste fejlindberetninger til SKAT netop sker i de helt små virksomheder, så kunne noget tyde på, at det er unødvendigt kompliceret at indberette.

 

Forenkling efterlyses

Vi har et system, hvor det for os selvstændige er nærmest umuligt at udfylde en fejlfri SELVangivelse, medmindre man har en økonomisk uddannelse. Rammerne for at drive virksomhed i Danmark trænger – som så mange andre områder – til et seriøst eftersyn og en gennemgribende forenkling.

 

Medmindre ministerens mål med klapjagten alene er at nedlægge byttet, vil jeg anbefale at lade tømreren om at bruge hammeren og i stedet bruge det politiske mandat til at forenkle systemet, så arkitekten, kokken, grafikeren, håndværkeren og frisøren også kan være med. Og så flere tør tage springet fra offentlig forsørgelse.

 

Se DET er noget, der vil gavne samfundet.

 

Læs også
Lars Løkke Rasmussen og danaidernes kar

Pernille Vermund er folketingskandidat for det konservative Folkeparti

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…