Skattelettelser er til gavn for alle

Det er en stor misforståelse, når det påstås, at skattelettelser, herunder fjernelse af topskatten, kun gavner de rigeste.

 

Nærmest samtlige økonomer peger på, at en topskattelettelse vil øge væksten og dermed sikre velstanden. Faktisk er det det mest effektive håndtag.

 

Alene at sænke topskatten, så en dansker aldrig kan blive udsat for at skulle betale mere end halvdelen af den sidst tjente krone i skat, vil give dobbelt så meget vækst som de 89 tiltag, regeringen i sidste uge præsenterede i deres såkaldte vækstplan.

 

De store milliardbeløb og ord som marginalskat og vækst kan måske være vanskelige at forstå, så derfor vil jeg i dette indlæg – udover at slå ovenstående fast – prøve at komme med argumenter for topskattelettelser, som er til at forstå.

 

Skattelettelser gavner danskerne

Det er nemlig sådan, at når Danmark bliver rigere og opnår velstand, som en topskattelettelse beviseligt vil medføre, så er der også flere penge og dermed bedre mulighed for at tage sig af de udsatte, som virkelig har brug for hjælp. Derfor gavner topskattelettelser også de allersvageste i samfundet.

 

Lige så vigtigt er det, at lettelserne kommer de danske familier til gode. ”Pengene har det bedst i borgernes lommer”, har vores tidligere statsminister Poul Schlüter sagt rigtig mange gange, og netop den sætning, mener jeg, er ganske afgørende.

 

Vi skal give danskerne mere frihed frem for at tage 56 øre af deres sidst tjente krone. De danske familier skal have frihed til selv at prioritere, om de vil bruge deres optjente penge på en ferie, en større lejlighed eller noget helt tredje. Jo flere penge staten tager af danskernes løn, jo mindre frihed har de enkelte familier.

 

Det skal kunne betale sig

Derudover er vi også nødt til at kigge på klicheen ”at gøre en ekstra indsats”.

 

Selvfølgelig vil en topskattelettelse få direkte indflydelse på de cirka 500.000 danskere, som i dag betaler topskat, men lettelsen vil også få betydning for de øvrige 2 millioner danskere, som befinder sig på arbejdsmarkedet. De vil netop få mere ud af ”at gøre en ekstra indsats” i kampen for at blive forfremmet eller måske pendle lidt længere til et lidt bedre job. At de ved at gøre den ekstra indsats får flere midler til sig og sine er et vigtigt signal at sende, frem for at den større indsats blot belønnes med højere skattebetaling.

 

Læs også
Pensionister betragtes som en byrde og får ikke skattelettelser

Jeg må også sige, at for mig fylder det moralske også meget. Det moralske skal forstås på den måde, at det ikke kan være rigtigt, at staten i dag kommer og tager langt over halvdelen af den sidst tjente krone. Det må simpelthen ikke kunne forekomme i Danmark, at man ikke i det mindste har halvdelen tilbage til sig selv og sin familie.

 

Så lad os få sænket topskatten markant til glæde for dansk økonomi, men først og fremmest til glæde for de udsatte, de danske familier og de mange, der stræber efter at tjene mere – ja til gavn for alle danskere og Danmark.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…