Den meget religiøse mullah Sami ul-Haq blev afsløret på et intimt foto, som gav ham tilnavnet Sandwich Sami

Sami ul-Haq

Moral er god – og dobbeltmoral er dobbelt så god.

 

Betydningen af dette drilske ordsprog har de sunnimuslimske religiøse ledere og retslærde i Pakistanillustreret gang på gang. Det har jeg et personligt kendskab til fra min tid som ambassadør fra 2004 til 2006,

 

De tordner mod Vesten, ”islamofobi”, ugudelighed, pornografi, homoseksualitet, m.m. Men mange af dem glemmer at fortælle, at de har sønner og døtre, som studerer på universiteter i USA eller andre vestlige lande, hvor disse viderværdigheder florerer.

 

Ansøgning fra fordømmende mullah

Under Muhammedkrisen i slutningen af 2005 og begyndelsen af 2006 var Danmark skydeskive for ophidsede fordømmelser og voldsomme demonstrationer. Samtidig modtog vi på ambassaden i Islamabad en ansøgning om visum til det danske antimuslimske helvede fra en af de mullaher, der stod i spidsen for demonstrationerne.

 

Vi havde jævnligt kunne læse om hans fordømmende prædikener og hans opfordringer til de troende om at vende sig mod Danmark og alt dets væsen. Stor var derfor vores undren, da vi modtog en visumansøgning fra ham.

 

“Sandwich Sami” 

Et andet eksempel er den på fotoet ovenfor afbillede herre, Sami ul-Haq (med tilnavnet ”Sandwich Sami”, hvorom mere nedenfor), som jeg traf et par gange. Han er leder et af de religiøse partier og af den berygtede madrassah – koranskole – Dar-ul-Ulloom Haqqania, hvor mange talibanere og en stor del af det afghanske talibanlederskab blev ”uddannet”.

 

Ifølge den fremtrædende pakistanske journalist Ahmed Rashid, der har skrevet bøger om Taliban og al-Qaeda, var ikke mindre end 8 medlemmer af den afghanske talibanregering i 1999 studenter fra Haqqania. Sami ul-Haq står den afghanske Taliban-leder mullah Omar nær, og havde i det hele taget haft mere end en lillefinger med i spillet, da Taliban overtog magten i Afghanistan i 1990’erne.

 

Blandt sine mange gøremål var Sami ul-Haq også medlem af Pakistans senat i årene 1985-1997 og 2003-2009. Skønt man som naiv udlænding ikke skulle tro, at han med sit generalieblad stod den angiveligt provestlige pakistanske regering nær, kunne man ikke desto mindre træffe ham ved adskillige officielle arrangementer, hvor han gik rundt og hilste jovialt på de andre gæster.

 

Bag kulisserne

Som udlænding fandt man efter nogen tid ud af, at alt ikke var, som det tilsyneladende så ud til. Nok var Pakistan efter terrorangrebet mod World Trade Center nominelt allieret med Vesten. Men bag kulisserne var (og er) den Pakistanske militære efterretningstjeneste ISI (Inter Service Intelligence Directorate) dybt involveret i konflikten i Afghanistan på Talibans side – sammen med toneangivende og yderliggående sunnimuslimske kræfter i Pakistan, hvortil Sami ul-Haq hører.

Læs også
Ambrin får 11.000 kr. i kontanthjælp hver måned – derfor bliver hun i Danmark, selv om hun hellere ville bo i Pakistan

 

Samarbejdet mellem ISI og Sami ul-Haq var således gennemprøvet og rodfæstet, men byggede dog ikke alene på gensidig tillid. Lokale kilder kunne nemlig fortælle mig, at ISI for en sikkerheds skyld havde skaffet sig et indgående kendskab til Sami ul-Haqs privatliv og mere intime forhold, derunder fotos, hvorpå han udfoldede sig på lagnerne sammen med to drenge.

 

Intimfoto som afpresning

På et af disse fotos indtog Sami, der selvfølgelig som andre muslimske ledere offentligt tog afstand fra homoseksualitet som djævlens værk, og hans partnere sammen en stilling, der havde indbragt ham tilnavnet ”Sandwich Sami” (Jeg overlader resten til læsernes fantasi).

 

Ingen fotos var naturligvis blevet offentliggjort, men ISI havde sørget for, at de var så tilstrækkeligt kendt i en vis kreds af indviede, bl.a. visse journalister, at man ikke behøvede at nære nogen tvivl om Sami ul-Haqs samarbejdsvilje, og om at han ikke ville komme på den tanke at modarbejde den pakistanske regering.

 

For tiden er han mellemmand mellem den pakistanske regering og de pakistanske talebaner.

 

Længe leve dobbeltmoralen hos de sunnimuslimske ledere.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…