Ny tal viser dramatisk stigning: Sædelighedsforbrydelser næsten tredoblet i København

Medens antallet af indbrud i private hjem over hele landet har vist et svagt fald fra 18.293 anmeldelser i første kvartal 2013 til i alt 18.107 anmeldelser i første kvartal i år, har der på landsplan i samme periode været en general stigning i antallet af sædelighedsforbrydelser, voldsforbrydelser og narkokriminalitet.

 

Der er dog forskelle fra politikreds til politikreds, idet især Københavns Politikreds med sine godt 630.000 indbyggere skiller sig ud med kraftige stigninger.

 

Eksplosion i antallet af sædelighedsforbrydelser

Det gælder især i antallet af anmeldte sædelighedsforbrydelser, hvor der er en stigning på næsten 161 procent fra 23 anmeldelser i første kvartal sidste år til 60 i første kvartal i år.

 

På landsplan ligger antallet fra 448 anmeldelser i første kvart sidste år til 497 anmeldelser i første kvartal i år.

 

Ud over København har der også været en kraftig stigning i Nordjyllands Politikreds fra 21 anmeldelser sidste år til 47 i år.

 

Også i Syd- og Sønderjyllands Politikreds kan de være med. Her er der en stigning fra 42 anmeldelser i sidste års første kvartil til 51 anmeldelser i år.

 

I den modsatte ende af skalaen har der været et kraftigt fald i Nordsjællands Politikreds fra ikke færre end 86 anmeldelser i første kvartal 2013 til 32 i dette års første kvartal.

 

Også volden steg mest i København

Ligesom på sædelighedsområdet fører Københavns Politikreds også hvad angår stigningen i voldsforbrydelser eller ”personfarlig kriminalitet”, som det hedder i statistikkerne.

 

På landsplan steg antallet fra 3.788 anmeldte voldsforbrydelser i første kvartal sidste år til 4.125 i dette års første kvartal, og heraf tegnede Københavns Politikreds sig for en kvartalsvis stigning fra 475 sidste år til 768 i år.

 

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

For landets øvrige 11 politikredse er der generelt tale om en svag stigning i antallet af voldsanmeldelser, idet eksempelvis Syd- og Sønderjyllands Politikreds dog kan melde om et svagt fald fra 348 anmeldelser i sidste års kvartal til 341 i dette års første.

 

Narko: København skiller sig radikalt ud

Blandt andet tilstedeværelsen af Christiania giver Københavns Politikreds endnu en kedelig førsteplads, når det gælder kriminalitet.

 

Medens den registrerede narkokriminalitet på landsplan generelt steg fra 260 sager i første kvartal sidste år til 325 tilfælde i dette års første kvartal, steg det i samme periode fra 95 til 148 sager i Københavns Politikreds.

 

Der ud over fandt den største stigning sted i Syd- og Sønderjyllands Politikreds fra 20 sager i sidste års første kvartal til 28 sager i år.

 

I enkelte politikredse har der dog også været fald. Størst i Østjyllands Politikreds, hvor antallet af sager faldt fra 29 i sidste års første kvartal til 14 i år.

 

Nu er der det særlige ved narkokriminalitet, at tallene er udtryk for politiets opklaring, og den store politiaktion torsdag den 13. marts mod den organiserede hashandel i Pusherstreet er således med til at hæve antallet af narkosager i Københavns Politikreds.

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

 

Dengang blev der anholdt i alt 80 personer, og heraf er de 20 stadig varetægtsfængslet.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…