Sådan stoppes de hellige krigere, der rejser til Syrien

Den hellige ild har fået så godt fat i en række muslimer, at flere jihadister nu rejser frem og tilbage mellem Danmark og det krigshærgede Syrien. Regeringen gør ikke noget. Den lader stå til eller rettere nedprioriterer indsatsen, der skal sikre at unge ikke bliver radikaliserede. Det er ganske enkelt uacceptabelt.

 

Ifølge Politiets Efterretningstjeneste rejser i gennemsnit to unge om ugen fra Danmark til Syrien for at gå i såkaldt hellig krig mod Bashar al-Assads regeringsstyrker. Det er et voldsomt stort antal, vurderer efterretningstjenesten. Den advarer om, at det øger terrortruslen mod Danmark, når de hellige krigere vender tilbage.

 

Regeringen nøler

Alligevel er det eneste regeringen øjensynligt har foretaget sig at nedlægge det kontor i Socialministeriet, der siden 2008 har arbejdet med at undgå radikalisering af unge muslimer. På samme måde nøler regeringen med at få indført den kontrol af imamer, der prædiker i danske fængsler og muligvis radikaliserer de indsatte.

 

Over 65 unge med muslimsk baggrund er draget fra Danmark for at deltage i kamphandlingerne i Syrien. Den yngste er angiveligt blot 16 år gammel.Mindst fire har allerede mistet livet.

 

Og senest er det kommet frem, at flere rejser frem og tilbage mellem Danmark og Syrien uden, at myndighederne griber ind. Den trafik skal stoppes.

 

Situationen udvikler sig til stadighed, og Danmark er blandt de lande, som forholdsmæssigt sender flest af de her krigere af sted.

 

Behov for handling

Der er altså al mulig grund til, at den nye justitsminister Karen Hækkerup tager affære og forhindre, at unge lader sig kalde til at deltage. Og hvis de alligevel gør det, skal de retsforfølges.

 

Trafikken tur-retur dokumenterer, at problemet med radikalisering af unge muslimer skal ganske alvorligt. Så man må arbejde på at påvirke de unge mennesker i en positiv retning. Vi må få dem, som har lydhørhed i miljøerne til at sige til de unge mennesker, at de skal afholde sig fra at tage afsked.

 

Man må forvente, at der er nogle i de muslimske miljøer, som havde en interesse i at hjælpe os med at lave en forebyggende indsats, der forhindrer, at danske unge bliver radikaliseret og som ekstremistiske, militante og islamistiske.

 

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

Oprørsgrupperne skal på terrorlisten

Det Konservative Folkeparti har tidligere peget på, at et af midlerne til at gøre livet vanskeligere for Syrien-krigerne er at få syriske oprørs-grupper på EU’s terrorliste. Det vil gøre det lettere at få krigerne dømt efter terrorparagraffen, hvis de kæmper for grupperne.

 

Og vi har foreslået, at myndighederne inddrager passet fra dem, der kunne finde på at rejse til Syrien. Det gør man f.eks. i England, så kan vi også i Danmark.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…