Marie på 109 år har ikke frihed til selv at bestemme sin sengetid

Jeg møder desværre flere og flere danskere, som ytrer, at de ikke ønsker at blive syge og gamle i Danmark.

 

De har ikke megen tillid til hjælpen fra det offentlige system. Det skyldes ikke at plejepersonalet ikke er kompetente eller omsorgsfulde, men at de er pålagt det bureaukratiske system, som forhindrer dem i at udføre det arbejde, de egentlig skal.

 

Tanken om at nyde sit otium i gode og rare omgivelser er for mange blevet et skrækscenarie. Vor gode velfærdsstat skulle tage sig så godt af de ældre. Men det er jo rystende, at være vidne til, hvordan hverdagen for mange ældre kan se ud.

 

Marie Jensen

Marie Jensen på 109 år berettede en frygtelig historie til BT. Hun fortalte, hvordan hun er begrænset i sin frihed til selv at bestemme, hvonår hun vil i seng, og hvornår hun vil op.

 

Marie må ligge i mange timer, før hun kan få den hjælp, hun har behov for. Der kan gå 14 timer, hvor hun ikke er ude af sengen. Middagessøven kan betyde, at hun i 4 timer ikke kommer op.

 

Desværre er Marie´s historie ikke enestående, tværtimod. Det er pinligt, at vores samfund som har et af verdens dyreste og største velfærdssystemer, behandler de ældre på denne måde.

 

Foto: TV2 midtvest

 

Vi skylder tak

Mange af de ældre skylder vi en kæmpe tak for at have været med til at bygge vort dejlige land op. I stedet får mange af dem en uværdig behandling af systemet.

 

Hvordan er vi som samfund kommet dertil, at der bliver brugt 164 mio. kr på et kuldsejlet IT-projekt, mens de ældre går for lud og koldt vand?

Læs også
Politikere fra Liberal Alliance siger nej til burkaforbud – det er liberalisme, der går amok

 

Desværre er det ikke første gang, vi oplever, at der bliver brugt mange skattekroner på ligegyldige it-projekter. De ældre har ret til en værdig og anstændig tilværelse.

 

Produktivitetskommisionen 

Det er på tide, at tage tættekammen og gennemgå hvilke projekter der kan undværes. F.eks. cykler med gps eller lysende bænke blot for at nævne nogle få.

 

Derfor er det også glædeligt, at produktivitetskommisionen er kommet frem til det, Liberal alliance har talt for i lang tid: At private firmaer skal have muligheder for at udføre velfærdsopgaver i konkurrence med det offentlige.

 

I stedet for at lytte til kommisionen, er venstrefløjen desværre gået i selvssving over ordet ‘konkurrence’. Det ville imidlertid for en gangs skyld klæde venstrefløjen, at tænke på, hvad der vil være mest gavnligt for den enkelte borger. For i sidste ende er det borgerne, som vil vinde og få en bedre service, eftersom de selv kan være med til at bestemme, hvilken service de ønsker.

 

Bedre og mere effektiv service

Jeg kan ikke forstille mig, at nogen vil støtte op om en dårlig service, hvis de ved, at en andet leverandør kan tilbyde noget, som er bedre og mere effektivt. Det er essensen af konkurrenceudsættelse og det skylder vi borgerne at gøre bedre.

Læs også
Thulesen Dahl vandt, Samuelsen tabte – finansloven er klar, men der venter nye dramatiske opgør om skat og udlændinge

 

Sabeena Sareen, Liberal Alliance

 

 

TV/MIDT-VEST har lavet en udsendelse om Marie Jensen. Læs mere om den her: http://www.tvmidtvest.dk/indhold/maries-verden

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…