S, R, SF og Enhl. laver forlig om finanslov uden vækst og arbejdspladser – men med milde røde valggaver

Den berømte britiske jernlady, Margaret Thatcher sagde engang følgende: ”En socialist er en person, der på et eller andet tidspunkt løber tør for andre menneskers penge”.

 

Jeg kommer til at tænke på disse kloge ord i kølvandet på den røde finanslovsaftale med små milde gaver over en bred front.

 

Med et snarligt valg i baghovedet har regeringen desværre satset på forbrødring med den yderste venstrefløj om at spendere flere lånte penge frem for at lave en bred aftale om, hvordan vi sikrer fornyet vækst og flere danske job.

 

Den røde blok har igen valgt at se bort fra, at pengene til samfundskagen skal tjenes, før de kan bruges.

 

På trods af negativ vækst i Danmark i to år i træk og udsigt til meget lille vækst i 2014, har regeringen totalt ignoreret behovet for at bane vejen for vækst og job i små og store private virksomheder.

 

Eksempelvis har den afvist Venstres forslag om at forlænge den vellykkede BoligJobordning, der har skabt 5.000 arbejdspladser og flere hundrede praktikpladser i små virksomheder landet over.

 

Og den har afvist Venstres forslag om at fjerne tyngende byrder fra de virksomheder, der skaber eksportindtægter og job.

 

Dertil kommer, at finanslovsaftalen øger den offentlige gæld så meget, at dansk økonomi strækkes til det yderste. Altså rød fest for lånte penge.

 

Der er i sandhed brug for en ny regering, der vil sikre fokus på danske arbejdspladser. Jeg er dog overbevist om, at et klart flertal i befolkningen ikke falder på halen for de pænt indpakkede røde valggaver, men i stedet ønsker sig flere arbejdspladser som fremtidssikring af vores økonomi og fælles velfærd.

 

Kristian Pihl Lorentzen, MF og trafikordfører for Venstre

 

Læs også
Aftalen om finansloven mellem regeringen og Dansk Folkeparti er historisk skelsættende
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…